Share

Fostul primar PSD al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, astăzi (05.08. n.r.) de judecătorii de la Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul nr.46544/3/2015 în care este acuzat de luare de mită.

Nichita a fost acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a cărui firmă a implementat sistemul de semaforizare din Iași. Nichita a fost inculpat de DNA pentru pretinderea unei mite de 10% din valoarea proiectului.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, a recunoscut în faţa instanţei că a fost de acord să îi ofere mită lui Gheorghe Nichita, în timp ce un alt intermediar al acestei afaceri, fostul lider PSD, Constantin Niţă, a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru că a ajutat, în primă fază, firma UTI să obţină contractul de la Iaşi.

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

Tiberiu Urdăreanu, cel care ar fi dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

Prin decizia de astăzi (05.08. n.r.) , judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ