Share

Fostul primar PSD al Iașului, Gheorghe Nichita, a fost condamnat, astăzi (05.08. n.r.) de judecătorii de la Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul nr.46544/3/2015 în care este acuzat de luare de mită.

Nichita a fost acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a cărui firmă a implementat sistemul de semaforizare din Iași. Nichita a fost inculpat de DNA pentru pretinderea unei mite de 10% din valoarea proiectului.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, a recunoscut în faţa instanţei că a fost de acord să îi ofere mită lui Gheorghe Nichita, în timp ce un alt intermediar al acestei afaceri, fostul lider PSD, Constantin Niţă, a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru că a ajutat, în primă fază, firma UTI să obţină contractul de la Iaşi.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

Tiberiu Urdăreanu, cel care ar fi dat mita, a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare

În 13 noiembrie 2017, Nichita a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul București, la patru ani de închisoare, însă decizia a fost contestată de fostul edil.

Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de către Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, potrivit procurorilor.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Prin decizia de astăzi (05.08. n.r.) , judecătorii au pus sub sechestru 2,4 milioane de lei, din conturile omului de afaceri Gabriel Mardarasevici și 1,2 milioane de lei din conturile lui Urdăreanu.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ