Share

Ziua Națioanlă a României a fost sărbătorită fără fast, în acest an la Suceava.

Ceremonia militară a avut loc la ora 12:00 în Piața Drapelelor din zona centrală a Sucevei și a început cu o slujbă religioasă susținută de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, PS Damaschin Dorneanul și un sobor de preoți.

Video-ul de la Ceremonie poate fi văzut AICI.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, deputatul PNL Ioan Balan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

După slujba religioasă , prefectul Sucevei Alexandru Moldovan a citit mesajul Premierului Ludovic Orban transmis de Ziua Națională a României de 1 Decembrie:

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de către pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România!

La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!”

La final, a avut loc ceremonia militară de depunere a coroanelor, buchetelor și jerbelor de flori în cinstea eroilor căzuți pe front pentru apărarea patriei și reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-COV2.

Citeste si   Suceava: Fără paturi libere la ATI pentru pacienţi COVID, în SJU; 69 pacienţi în stare severă şi gravă

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ