Share

Până astăzi (11.10. – n.r.), la orele amiezii, în cele patru zile de pelerinaj, puțin peste 2000 de oameni au trecut pe porțile Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Accesul în curtea Catedralei se face doar pe bază de buletin

Autoritățile locale au decis că vor putea participa la slujbă doar cetățenii municipiului Iași. Nu se va permite accesul în curtea Catedralei persoanelor din alte localități din județ. La intrarea lăcașului de cult actele de identitate sunt controlate de reprezentanți ai jandarmeriei. În curte nu mai este permis accesul grupurilor organizate.

Citeste si   În timp ce Monica ANISIE recomandă ELEVILOR fără CURENT să urmărească LECȚIILE la TELEVIZOR, 11.000 de elevi IEȘENI sunt privați de EDUCAȚIE

Mitropolia Moldovei și Bucovinei încearcă să convingă autoritățile să anuleze interdicția dată pelerinilor din alte orașe sosiți la Iași.

Aproximativ 300 de credincioşi s-au adunat sâmbătă seară în fața Catedralei Mitropolitane din Iași și au protestat cerând să se renunțe la restricţiile impuse de autorităţi pe timpul pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva.

Citeste si   Sfântul DIMITRIE cel Nou: Tradiții și OBICEIURI pentru această MARE sărbătoare a ANULUI

În acest an din cauza situației epidemiologice generate în țară de pandemia cu noul Coronavirus, ziua Sfintei Parascheva din data de 14 octombrie va fi marcată doar de slujba ținută în ziua respectivă.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ