fbpx
marți, noiembrie 24, 2020
FOTO l VIDEO l Străzile IAȘULUI sunt PUSTII! Ieșenii au înțeles GRAVITATEA...

FOTO l VIDEO l Străzile IAȘULUI sunt PUSTII! Ieșenii au înțeles GRAVITATEA situației

0
Share

Situația are șanse mari să se îmbunătățească la Iași 

Lupta pentru combaterea și limitarea extinderii epidemiei de COVID – 19 are șanse mari să se încheie fără complicații severe existente în alte județe ale României. Această evoluție pozitivă se poate înregistra în principal datorită înțelegerii de care ieșenii au început să dea dovadă începând cu acest sfârșit de săptămână.

O echipă mobilă a Ziarului Bună Dimineața Iași s-a deplasat în cursul zilei de Duminică, 29 martie, pe străzile Iașului verificând modul în care este respectat de către ieșeni setul de măsuri impus de autorități.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Am avut o surpriză extrem de plăcută atunci când am constatat faptul că ieșenii au înțeles gravitatea situației și s-au conformat indicațiilor și legilor în vigoare.

Pe această cale, vă transmitem un mesaj de mulțumire.

Ministerul Sănătății explică printr-un calcul matematic motivul pentru care trebuie să stăm acasă în plină pandemie de coronavirus

Așadar, potrivit unui studiu, fiecare nou caz de coronavirus poate produce într-o lună alte 244. Pentru ca să înțelegem mai bine mesajul, Ministerul a publicat și un clip video.

Citeste si   4.207 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

”De ce trebuie să stăm acasă? Un calcul simplu efectuat de matematicienii Şcolii de Sănătate Publică din Londra arată că fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri. Asta pentru că virusul se răspândește exponențial: o persoană cu coronavirus infectează alte 2,5 persoane, care la rându-le infectează alte 2,5 şi așa mai departe.

Dar dacă înjumătățim frecvența contactelor, atunci fiecare caz nou cu coronavirus va infecta 1,25 oameni, în loc de 2,5. Asta înseamnă că ne putem aștepta să vedem într-o lună numai alte 4 cazuri noi. 4 în loc de 244!

Iată de ce e important să stăm acasă pe cât posibil, să ne anulăm călătoriile, iar în spațiile publice să păstrăm 3 pași între noi și ceilalți”, au declarat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si   Ce se întâmplă cu PACIENȚII non-COVID în vremea PANDEMIEI: ”Și noi avem NEVOIE de AJUTOR din parte MEDICILOR”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ