Share

Ieri (n.r. 3.06. a.c.) s-a dat starul Caravanei  Profilaxiei, eveniment aflat la cea de a XI-a ediție

Programul-eveniment cuprinde consultații gratuite, informare, promovare și distribuirea gratuită a peste 200000 de produse de profilaxie.

Această ediție a fost inaugurată printr-o conferință de presă  care are ca scop prezentarea  programului Caravanei Profilaxiei pentru  comunele din mediul rural: Scobinți, Popești și Bălțați.

În cadrul conferinței s-a dezbătut  situația cabinetelor de  Medicină Dentară din zona rurală a județului Iași, precum și posibilitatea de înființare de astfel de cabinete în comunele rurale în care nu există medici dentiști și aparatură de specialitate.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

Centru de Asistență Medico-socială pentru populația defavorizată

La această conferință s-a prezentat iniațiativa de înființare a unui Centru de Asistență Medico-socială pentru populația defavorizată, precum și  realizarea proiectului Med-Dent Antreprenor, care vizează înființarea de noi cabinete dentare pentru absolvenții promoției 2019 ai Facultății de Medicină Dentară Iași și pentru viitoarele generații de medici dentiști

Din cele 39 de comune doar câteva sunt acoperite și au cabinete stomatologice. Pentru 10 comune ne propunem înființarea unor cabinete stomatologice care să aibă o dotare minimală  cu care să poată porni activitatea medicală, deservind zona comunității locale.

Avem deja lansată ideea înființării mai multor puncte de lucru și ne dorim totodată ca noii absolvenți de anul acesta, să aibă șansa unor noi locuri de muncă sigure și să își dezvolte propiul business.

34% din populație nu solicită un consult stomatologic de specialitate decât în regim de urgență. Am întâlnit situații deficitare la Scobinți, Bălțați și în multe alte zone rurale unde pacienții au nevoie de îngrijire. Ne propunem pe viitor o cacavană mobilă care să realizeze acest lucru. Realizăm totodată un program de educație și igienă orală a acestora, oferindu-le produse de igienă orală, activitate pe care o realizăm cu ocazia Caravanei”, a declarat Norina Forna, Președintele Colegiul Medicilor Stomatologi din Iași.

Citeste si   ”Începe Școala” cu BINE și pentru copiii din MIROSLAVA

Cea de a XI-a ediție a caravanei profilaxiei se desfășoară până pe 13 iunie, atât în mediul rural, cât și în mediul urban, cuprinzând puncte de lucru în următoarele zone: Bălțați, Popești, Scobinți și Iași.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ