Share

Situaţie revoltătoare la Insitutul de psihiatrie „Socola” din Iași, unde sute de pacienți, alături de cadrele medicale tremură de frig în saloane deoarece centrala termică nu funcționează.

Managerul Institutului de Psihiatrie a fost luat, probabil, prin surprindere de scăderea temperaturilor din acest sezon și nu a efectuat lucrările de reparație la centrala termică a unității spitalicești.

Conform informațiilor primite de la angajații spitalului, vechea conducere ar fi inițiat un proiect pentru ca unitatea spitalicească să primească căldură de la Veolia. Viziunea noii conduceri, în frunte cu Bogdan Șaramet, a fost alta iar acum pacienții sunt ținuți în condiții inumane.

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

Pacienții internați stau în saloane îmbrăcați cu două rânduri de haine, acoperiți cu pături pentru a putea face față frigului crunt. Noaptea situația devine mult mai grava, temperaturile scad până la  5, 6 grade Celsius iar în perioada următoare temperaturile pot scădea până la 0 grade.

Reparațiile la centrala termică vor dura cel puțin până la mijlocul lunii noiembrie, conform spuselor angajaților „Socola”.

 „E foarte frig în saloane, pacienții tremură de frig, stau îmbrăcați mai gros și înveliți cu mai multe pături, dar cu toate astea nu mai pot de frig”, precizează un angajat al Institutului de Psihiatrie.

Într-o notă optimistă, cel mai devreme, la data de 1 decembrie SOCOLA va fi încălzită

Fosta conducere a încercat să pune pe picioare un proiect pe fonduri europene, prin care VEOLIA să furnizeze agent termic către unitatea spitalicească, și vechea centrală pe gaz să fie desființată. Între timp, managerul Institutului de Psihiatrie a fost schimbat iar proiectul s-a blocat.

Citeste si   Dr. Florin ROȘU este noul MANAGER al Spitalului de BOLI Infecțioase IAȘI

Conform surselor „Bună Dimineața Iași”, vechea centrală nu mai funcționează, iar la momentul de față este dezasamblată complet, pacienții fiind nevoiți să îndure frigul în continuare.

„Este vorbă de o centrală pe gaz. Eu cred că mai repede de 15 noiembrie, 1 decembrie nu se poate da drumul la căldură. Să zicem că săptămâna viitoare reușesc să cumpere un cazan nou, durează o săptămână doar montatul, apoi birocrația autorizațiilor.. 1 decembrie este un termen optimist”.

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” prin purtătorul de cuvânt a declarat că:

”Cazanele centralei termice au fost înlocuite, iar in aceste zile se fac probele la cald”.

 

Citeste si   Bioinginerul medical Alina BELU preia conducerea la Spitalul de COPII ”Sfânta Maria” IAȘI

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ