Share

Friptură de porc cu sos de prune – un deliciu al bucătăriei chinezești pe care l-am adoptat cu brațele deschise. Sosul dulce-acrișor și parfumat al prunelor îmbrățișează perfect aroma puternică a fripturii de porc, rezultând într-o masă delicioasă, pe gustul întregii familii.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 15 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 45 min

INGREDIENTE

800 g carne de porc
2 linguri ulei
2 morcovi
1 lingurita ghimbir ras
1 căţel de usturoi
3 linguri sos de prune
6-8 prune
sare, piper
1 ceapă roșie
pătrunjel pentru decor

PREPARARE

Curăţă morcovii și taie-i după bunul plac. Toacă usturoiul mărunt. Spală prunele și taie-le în sferturi. Taie carnea de porc în cubulețe. Taie rondele ceapa roșie.

Pune într-un vas care nu lipește morcovii, usturoiul, ceapa roșie, prunele şi ghimbirul. Acoperă cu puţină apă, sare şi piper. Amestecă ușor.

Adaugă carnea de porc și sosul de prune, amestecă ușor. Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

Se servește cel mai bine cu orez simplu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ