Share

PMP-ul lui Traian Băsescu a refuzat să acorde susținere politică lui Andrei NĂSTASE – cel mai bine plasat candidat pro-european în cursa pentru Primăria Chișinăului

Acestei mișcări politice, care contrazice așteptările cetățenilor români, i s-a alăturat în mod neașteptat și aparent neînțeles mai mulți exponenți ai administrației românești din Iași, Bacău și Suceava.

Putem afirma că această mișcare politică s-a produs “într-un mod neașteptat și aparent de neînțeles” pentru că ele sunt de fapt motivate de calcule economice seci și principii politice complet ipocrite.

Traian Băsescu este cunoscut în România pentru modul în care a vândut românilor iluzii și așteptări deșarte pe parcursul a 10 de ani de zile. Totul a început cu acel “Să trăți bine!” și ce a urmat este pentru români o perioadă de tristă amintire!

Blamat și izolat în România iată că Băsescu a ajuns să facă politică la Chișinău, unde, din păcate, adevarata sa natură umană este încă necunoscută cetățenilor moldoveni.

Băsescu a ales să-și facă jocurile la Chișinău, periclitând șansele mișcarii pro-europeane de a câștiga Primăria Chișinăului 

Concret, Băsescu a ales să scadă șansele singurului candidat pro-european, creditat cu șanse reale de a câștiga Primăria Chișinăului, în persoana lui Andrei NĂSTASE.

Citeste si   Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Unirii Mici: „Anul acesta vom reuși să învingem definitiv pandemia și să trecem peste toate provocările prilejuite de aceasta”

Însă valoarea politică a lui Băsescu la Chișinău, este în acest moment similară cu cea pe care fostul președinte o are și în România. Aproximativ 2-3%. Practic rolul lui Traian Băsescu este redus și în Republica Moldova, la fel ca în România la acela de simplu agitator politic. Nimic mai mult!

Din păcate însă, în acest joc stupid cu miză nulă, la atras și pe Mihai Chirica, primarul Iașului.

VIDEO INCENDIUL de la Boli Cardiovasculare nu i-a ATRAS atenția PRIMARULUI! CHIRICA a avut o acțiune politică cu BĂSESCU la CHIȘINĂU

În aproximativ 10 zile, la Chișinău vor fi date publicității rezultatele primelor sondaje care vor măsura principalii candidați în competiția pentru câștigarea Primăriei Chișinăului.

Favoriți în alegerile din capitala Republicii Moldova sunt pro-europeanul Andrei Năstase și socialistul Ion Ceban

Cine este Andrei Năstase?

Citeste si   SURSE: Premierul Florin Cîțu a propus ÎNGHEȚAREA PENSIILOR

S-a născut pe data de 6 august 1975 în satul Mândreşti, raionul Teleneşti. Este căsătorit şi are doi copii. Este fratele lui Vasile Năstase. Din anul 1982 până în anul 1992 a învăţat la şcoala din Mândreşti.

Andrei Năstase este un apropiat al Iașului

Motivul apropierii se explică prin prezența acestuia la Iași pe perioada studiilor universitare. În perioada 1993 – 1997, Năstase a studiat la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România.

Din 1997 până în 2000, activeaza ca procuror, din 2000 până în 2002 in calitate de vice-director al Intreprinderii Mixte Moldo-Germane. Are licență de avocat din 15 noiembrie 2002.
La începutul anului 2015, alături de mai mulți lideri de opinie, jurnaliști, juriști, politologi, ambasadori ș.a. a participat la înființarea Platformei Civice Demnitate și Adevăr. Este unul din liderii mișcării protestatare din Moldova din septembrie 2015 și președintele Consiliului Marii Adunări Naționale (CMAN).

La 1 noiembrie 2015 este ales Președinte al Biroului Executiv al Grupului de Inițiativă constituit în vederea organizării referendumului republican de modificare a Constituției sub aspectul alegerii și demiterii directe a președintelui de către popor, limitarea imunității parlamentare și a numărului de deputați de la 101 la 71.

Citeste si   AZI au loc alegeri prezidențiale în Portugalia

A elaborat proiectele de legi care au fost ulterior expertizate și avizate pozitiv de către Curtea Constituțională.

Principalul contracandidat este socialistul Ion Ceban, mâna dreaptă a Președintelui Republicii Moldova – Igor DODON

Ion Ceban s-a născut la data de 30 iunie 1980 în Chișinău. A absolvit Facultatea de matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova și Academia de Administrație Publică de pe lîngă Președintele Federației Ruse, specialitatea „Administrație municipală și de stat”.

Ion Ceban a ocupat funcția de Viceministru al Educației, Tineretului și Sportului, între 2010-2015 a deținut funcția de Deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În 2012 a devenit secretar pentru ideologie al partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Din 2015 Ion Ceban este Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Din 2017 este purtător de cuvînt al Președintelui Republicii Moldova.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ