Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi este pe locul 1 în preferinţele utilizatorilor de internet potrivit unui sondaj creat pe boredpanda.com.

 

Cum era de așteptat în România această biblioteca nu este cunoscută. Dar străinii o apreciază. La acest sondaj au votat mai mult de 400.000 de utilizatori.

În momentul de faţă Biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) este pe locul 1 în preferinţele utilizatorilor, chiar dacă printre nominalizate se numără capodopere de pretutindeni precum: Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, Biblioteca Naţională din Praga, Biblioteca Naţională a Franţei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Această minunată biblioteca a fost înfiinţată încă din anul 1948 în cadrul actualei Universităţi „Al. Ioan Cuza”. Biblioteca deţine un număr de 962.528 documente: 522.187 cărţi, 129.332 reviste, 5.042 CD-uri, DVD-uri şi 305.967 documente tehnice.

Biblioteca este un spaţiu de studiu deschis în permanenţă. Are în posesie un milion de volume.

LĂSAȚI UN MESAJ