Share

Sub pretextul unor cursuri de formare profesională, în fiecare an, mii de funcționari publici au parte de vacanțe în stațiuni de LUX pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Bineînțeles, toate acestea pe bani publici.

Acest model l-a urmat și primăria SINEȘTI din Iași, condusă de primarul Petru HOLICOV,care a achiziționat conform SICAP servicii de cazare, pentru cursurile de formare profesională, în valoare de  4523.81 RON.

Având în vedere contextul pandemiei actuale, mare parte a primăriilor au alocat mai mulți bani pentru achiziția de materiale de protecție și servicii de dezinfecție pentru a ține sub control răspândirea virusului. Cu toate acestea, domnul primar al comunei Sinești preferă să plece în vacanță pe bani publici.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Serviciile de cazare achiziționate pentru cursurile de formare profesională organizate de CENTRUL DE FORMARE APSAP sunt la HOTEL ANA.

Perioadele în care se vor desfășura așa zisele cursuri sunt: 12-19.07.2020; 19-26.07.2020; 02.08-09.08.2020; 16-23.08.2020; 23-30.08.2020; 30.08-06.09.2020; 13.09-20.09.2020. Deci începând cu 12 iulie și terminând cu 20 septembrie, toți funcționarii publici din primărie vor beneficia de sejururi de 7 zile, plătite din banii publici.

Conform SICAP cursurile la care angajații primăriei se vor specializa sunt în valoare de 823.53 RON și vizează pregătirea bugetarilor în administrarea patrimoniului public și gestionarea investițiilor publice.

Citeste si   MUNCITORI mai MULȚI - rata de INFECTARE cu COVID-19 mai MARE: ”Sunt de acord ca OAMENILOR ce lucrează în FABRICI să li se asigure TRANSPORTUL”

Pe larg, aceste cursuri sunt:

 1. Achiziții publice. Practică și actualizări legislative
 2. Actul administrativ. Proceduri, elaborare, regim juridic și răspunderea în sectorul public
 3. Administrarea patrimoniului și investiții publice. Noutăți legislative
 4. Administrația publică din România în context european. Studii de caz și modele comparate
 5. Administrația publică în lumina Codului Administrativ. Obiective, măsuri și proceduri
 6. Arhivarea și gestionarea documentelor din instituțiile publice
 7. Asistența socială și protecția copilului. Obiective, activități și responsabilități
 8. Audit intern în sectorul public
 9. Bugetarea, monitorizarea și raportarea operațiunilor realizate pe seama programelor cu finanțare
 10. Combaterea corupției în sectorul public. Etică, regimul incompatibilităților și transparență decizională
 11. Comunicarea de la teorie la practica. Măsuri specifice pentru sectorul public
 12. Comunicarea eficientă în administrația publică. Abordări practice și metode moderne de lucru
 13. Comunicarea în sectorul public. Managementul documentelor și transparență decizională
 14. Comunicarea în sectorul public. Metodologii de lucru, tehnici de documentare și redactarea documentelor
 15. Comunicarea organizațională. Măsuri specifice necesar.
Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Atât serviciile de cazare cât și cursurile de formare profesională au fost contractate prin societatea CENTRUL DE FORMARE APSAP.

Profitând de un context legislativ ambiguu, funcționarii din mai toate aparatele administrației publice, în special primarii și apropiații acestora, petrec vacanțe de lux, în stațiuni de top, la munte sau la mare. Astfel, de ani de zile cursurile de formare și specializare au loc la malul mării sau în stațiunile de la munte.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ