Share

Cărți de identitate românești false, descoperite la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit două cărți de identitate false, pe care doi soţi din Republica Moldova le-au procurat, în schimbul sumei de 60 euro, cu scopul de a găsi mai uşor locuri de muncă în Cehia.

Citeste si   Admiterea la TUIASI, cifre record și în sesiunea de toamnă: 200 de candidați în plus față de locurile bugetate

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ca pasageri într-un microbuz, înmatriculat în Republica Cehă, soţii Andrei şi Antonina F., cu cetăţenie moldovenească, în vârstă de 24, respectiv 23 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor şi au descoperit, în portofelul femeii, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate fotografiile acestora. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false.

Citeste si   11,13 tone de tutun confiscate de inspectorii ANAF - Antifraudă

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să se folosească de cărţile de identitate false pentru a găsi un loc de muncă pe teritoriul Cehiei. Cei doi soţi au procurat documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, plătind suma de 60 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ