Furtuna care s-a abătut asupra mai multor judeţe din Moldova în ultimele ore a pus la pământ mai mulţi stâlpi de energie electrică, iar mii de gospodării sunt, fără curent electric

 În Bacău sunt 22 de localităţi nealimentate cu energie, iar în Vaslui şapte localităţi sunt parţial fără curent electric.

„Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces în teren foarte dificil, ceea ce face imposibilă folosirea utilajelor pentru înlocuirea stâlpilor rupţi şi transportul materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii. În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în 22 de localităţi din judeţul Bacău, două din Botoşani, cinci din Neamţ, una din Suceava şi şapte din Vaslui”, se arată într-un comunicat de presă al companiei de distribuţie a energiei electrice.

Citeste si   Ziua Nationala a Adoptiei sarbatorita la SUCEAVA de DGASPC

Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces în teren foarte dificil, ceea ce face imposibilă folosirea utilajelor pentru înlocuirea stâlpilor rupţi şi transportul materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii.

În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în 22 de localităţi din judeţul Bacău, două din Botoşani, cinci din Neamţ, una din Suceava şi şapte din Vaslui”, se arată într-un comunicat de presă al companiei de distribuţie a energiei electrice.

Citeste si   Deși MĂȘTILE DE PROTECȚIE  sunt OBLIGATORII în mijloacele de transport în comun, nu toți călătorii IEȘENI respectă această REGULĂ

Potrivit acestora, vântul puternic a produs pagube însemnate şi în judeţul Botoşani.

„Vântul intens, în rafale, a cauzat ruperea stâlpilor şi a conductoarelor electrice, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Botoşani, unde 11 stâlpi ai reţelei de medie tensiune sunt rupţi în zona Dângeni, iar acoperişul unei clădiri a fost proiectat peste un post de transformare în localitatea Iacobeni. Şi în judeţul Bacău sunt trei stâlpi rupţi în zona Poiana Sărată”, mai precizează reprezentanţii companiei.

Citeste si   ISJ IAȘI propune tuturor PROFESORILOR diriginți strategii de COMUNICARE și interacțiune cu ELEVII

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ