Share

Cunoscut drept om de încredere al primarului Mihai Chirica, fost membru PSD, Gabriel HARABAGIU pare să fi rămas în decor! În interiorul Primăriei Iași se aude că Harabagiu își va continua afacerile la vârful Primăriei Iași din postura de ADMINISTRATOR PUBLIC al IAȘULUI.

CHIRICA are în continuare nevoie de legăturile cu dezvoltatorii imobiliari asigurate de HARABAGIU

Pe actualul Primar Chirica nu îl mai scoate din Primărie decât DNA-ul. Acest lucru este deja bine știut în Iași. Pentru toate acuzațiile care I se aduc, Mihai Chirica are șanse mari să I se alăture lui Gheorghe NICHITA cât de curând.

Ieșenii au fost uimiți să vadă că actualul viceprimar Gabriel Harabagiu nu se mai regăsește pe listele vreunui partid la actualele alegeri locale. Mihai CHIRICA nu a reușit să îl aducă și pe Harabagiu în PNL.

Gabriel Harabagiu este un bebe-magnat local al imobiliarelor. Se știe că din cauza ”matrapazlâcurilor ” Primăriei Iași, o ieșeancă a reușit să câștige în instanță despăgubiri de 55000 euro fiindcă Primăria nu i-a retrocedat un teren de un hectar de teren din Copou, timp de 11 ani. Aceeași Primărie și-a ”onorat” angajatul,  pe ”vicele” Harabagiu cu 1, 5 ha de teren care ar putea să valorize oricând milioane de euro.

Citeste si   Angajaţii din asistenţa socială şi protecţia copilului își vor primi salariile pe octombrie din Fondul de rezervă al Guvernului – VIDEO

  Gabriel Harabagiu și-a plantat interpuși în poziții cheie ale unor instituții aflate în subordinea Primăriei. Ba chiar are și afaceri pe numele unora dintre ei (tonetele stradale cu produse fast food de exemplu), cei mai cunoscuți fiind Lucian Răchiteanu, Victor Lefter, Mircea Rotariu.

Alături de primarul Mihai Chirica, Harabagiu este implicat în labirintul construcțiilor și imobiliarelor fără avize și autorizații, alături de nume grele din ”branșa” dezvoltatorilor

Acestea sunt motivele pentru care Gabriel Harabagiu va încerca să nu rămână pe dinafara politicii, fiindcă se știe vorba de duh a lui Eugen Nicolicea ”da, apărăm corupția că ea ne-a făcut oameni”. Așadar, Harabagiu nu poate să iasă din politică, fiindcă ea ”l-a făcut om”.

Este clar că unul din posturile pe care le-ar putea ocupa Gabriel Harabagiu ar fi în Primăria Iași, unde, teoretic nu ar mai avea ce să caute după 27 septembrie 2020.

Numai că Mihai Chirica, despre care se spune că este sigur că va câștiga alegerile locale din  27 septembrie din partea PNL (contracandidații săi Camelia Gavrilă și Cosette Chichirău nu prea contează în sondaje) nu îl va lăsa din brațe pe omul care ”știe și poate multe”, adică, la o eventuală anchetă, ”ar putea da din casă”. Este cunoscut faptul că politicianul rămas fără post începe să se apere, asta însemnând să se rupă de foștii parteneri, cu orice risc.

Citeste si   Klaus Iohannis a semnat 48 de decrete de avansare în grad a mai multor cadre de la Apărare, Interne, SPP și STS

”Seniorul” Mihai Chirica și l-ar putea pune ”vasal” pe Gabriel Harabagiu în postul de Manager al Iașului (City Manager), post prezent în organigramă, dar încă liber, având acces la ”panoul de comandă” al banilor publici.

În cel mai rău caz, CHIRICA l-ar putea IMPUNE pe HARABAGIU pe lista parlamentarilor PNL

Nu trebuie exclusă nici varianta în care Costel Alexe ar ajunge Președinte al CJ Iași și PNL Iași ar rămâne fără parlamentari ”unși cu toate alifiile”. Este posibil ca Mihai Chirica să îl propună pe listele pentru alegerile parlamentare, fiindcă și imunitatea parlamentară e bună când te caută anchetatorii. Iar pe Gabriel Harabagiu există motive serioase ca anchetatorii să-l caute, fiindcă deja au început.

În plus, Mihai Chirica vrea la ”Centru” un ”ajutor de nădejde” care să-i facă jocurile și Iașul să primească bani de la Guvern, sau ca proiectele controversate ale lui Mihai Chirica sa toace în continuare bani europeni.

Citeste si   Campania de vaccinare antiCovid intră în linie dreaptă. Anunțul MOMENTULUI făcut de Ionel Dancă

”Vicele”  Gabriel Harabagiu, indezirabil în PSD,  lăsat pe dinafară de Pro România, deși s-a asociat în spațiul public cu fantomatica organizație Pro Iași

Luna august a anului 2020 nu a fost printre cele mai fericite pentru ”vicele” Gabriel Harabagiu. Acesta este membru în Comisia de Urbanism a Consiliului Local și, în această calitate, a trebuit, în 10 august 2020, să se prezinte la DIICOT, unde a trebuit să dea explicații în legătură cu o anchetă ce viza  un schimb de teren între Primăria Iași și un cetățean care deținea o proprietate pe strada I.C. Brătianu.

În data de 12 august 2020, un comunicat al formațiunii politice locale Pro Iași anunța că Gabriel Harabagiu ar urma să reprezinte interesele ieșenilor și ale membrilor Pro Iași, în negocierile cu Pro România, ” astfel încât interesele comunității să fie reprezentate în următorul Legislativ local”.

Din păcate pentru Gabriel Harabagiu, această manevră de a intra în joc s-a finalizat prost, ceea ce înseamnă că este posibil, așa cum am arătat, ca el să încerce alte variante de a rămâne în politica ieșeană.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ