Share

Gabriela Firea, Călin Popescu Tăriceanu sau Liviu Dragnea sunt câţiva dintre politicienii care au stat în public la parada de 1 Decembrie, după ce preşedinţia a decis să invite în tribuna oficială doar câţiva politicieni.

Am venit să mă bucur de Ziua Naţională”, a spus Liviu Dragnea, care a stat în public, alături de Gabriela Firea şi Călin Popescu Tăriceanu.

“Stau foarte bine, sunt aici cu colegi, prieteni, români, nu mă simt deloc dezavantajată”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

“Avem cu toţii o responsabilitate faţă de copiii noştri, să lăsăm o Românie liberă, independentă, prosperă şi cu oameni buni, cu oameni calzi. Ne-a ajutat şi vremea. Toată lumea a spus că va fi frig afară, iar mulţi s-au temut să vină la defilare, dar Dumnezeu ne-a ajutat. Deşi a fost doar un grad, am fost încălziţi de sentimentele noastre de români de ziua naţională. Mă bucur că am fost cu toţii aici, în public, în faţa Arcului de Triumf, care a fost consolidat în timp record şi care este un simbol al victoriei României în primul război mondial”, a mai spus primarul general Gabriela Firea, la finalul defilării.

Citeste si   Majorarea pensiilor cu 40% a fost votată în Parlament. PNL acuză PSD că ”vrea să arunce țara în aer”

Ea a spus că nu i-a părut rău că nu a participat la paradă de la tribuna oficială.

“Nu am fost niciodată supărată. M-am simţit extraordinar aici şi atmosfera a fost deosebită”, a adăugat Firea.

1-DECEMBRIE-DRAGNEA-FIREA-2

Aceeaşi atitudine a avut-o şi copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mă bucur că am fost cu colegii mei, cu partenerii noştri din PSD, preşedintele PSD Liviu Dragnea şi doamna primar general Gabriela Firea, alături de ceilalţi bucureşteni, de ceilalţi români din diferite regiuni istorice. E un moment foarte frumos, care exprimă unitatea şi solidaritatea românilor în jurul idelului naţional de unire sub acelaşi steag şi în aceeaşi ţară. Mă bucur foarte mult că am avut şi vreme frumoasă şi a fost o paradă militară de excepţie, care reflectă capacitatea noastră de a asigura securitatea ţării, integritatea teritoriul naţional”, a spus preşedintele Senatului.

Citeste si   Nicușor Dan, la Legile Puterii: „Trebuie să copiem ce au făcut orașele occidentale în ultimii patruzeci de ani”

La rândul său, preşedintele PSD Liviu Dragnea nu consideră o problemă faptul că fostul preşedinte Ion Iliescu a fost prezent la tribuna oficială conform mediafax.

“A fost şef de stat, a fost împreună cu domnul Emil Constantinescu… Foarte bine a făcut”, a apreciat Dragnea.

Cei trei au povestit că au discutat despre tancuri şi avioane în timpul defilării, Liviu Dragnea precizând că a făcut armata la tancuri, în timp ce Gabriela Firea a amintit că a făcut liceul de aviaţie din Bacău.

Citeste si   Ludovic Orban, mesaj către primarii care se plâng că nu au primit bani: ”Să se străduiască mai mult să absoarbă fonduri europene, că stau foarte prost”

1-decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la criteriile care au stat la baza invitaţiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovaţi sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

La sosirea la parada de sub Arcul de Triumf, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au fost huiduiţi de un grup de oameni.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ