Share

În cadrul evenimentelor organizate de 1 Decembrie, președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, a ținut un discurs ”înălțător” despre unire, speranță, solidaritate și a transmis urări românilor de pretutindeni chiar … de la NISA până la TISA!

Sabotaj sau gafă de proporții?

Președintele CJ Iași, Maricel Popa, a reușit să stârnească hohote de râs în rândul celor care au participat la evenimentele prilejuite de ziua de 1 Decembrie. La finalul discursului acesta a transmis urări de LA MULTI ANI…românilor de pretutindeni confund râurile Prut și Nistru cu Nisa (oraș Francez) și Tisa (râu). Ce-i drept Nisa…Tisa rimează, ce importanță mai are geografia în discursul poetic al Președintelui CJ?!

Citeste si   VIDEO l Zeci de HECTARE de legume din județul IAȘI distruse de GRINDINĂ! Neculai FEODOT: ”Recoltele rămase pe CÂMP au fost complet DISTRUSE”

Biroul de comunicare al CJ Iași, l-a pus într-o lumina proastă pe președintele Maricel POPA.

Nisa însă nu are absolut nicio legătura cu România sau Basarabia. Nisa este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi, iar Tisa  este un râu care curge prin România, Ucraina, Slovacia, Ungaria și Serbia, apoi se varsă în Dunăre lângă Belgrad.

Discursul plin de bâlbe și cuvinte stâlcite, recitat pe un ton disperat nu a fost altceva decât un strigăt către parlamentarii din Moldova și din întreaga țară să lupte pentru Moldova, pentru autostradă, pentru Unirea cu Transilvania prin autostradă.

Citeste si   Așteptarea ar putea luat sfârșit. Decizie în cazul mandatului lui Clotilde Armand, pe masa Tribunalului București

Sărbătorim astăzi, împreuna, Ziua Națională cu recunoștință și înțelepciune pentru înaintașii noștri, care au facut posibilă Romania Mare dar și cu încrederea și speranța în viitorul pe care noi ca nație îl construim.

Astazi este sărbătoarea noastră, sărbătoarea strămoșilor noștri, este sărbătoarea fiilor și  a nepoților noștri. În 1916 a sosit Trenul Regal la Iași, tot guvernul, tot parlamentul s-a mutat la Iași.  Iașul s-a sacrificat pentru păstrarea unității, de asta rog toți parlamentarii din Moldova, din țară să luptăm împreună pentru Moldova, pentru autostradă. Ca de fiecare dată ziua Marii Uniri este un îndemn la solidaritate și mandrie Națională. La mulți ani Ieșeni! La mulți ani Romania! La mulți ani Romania de pretudindeni din Basarabia, de la NISA până la TISA, până la Dunăre! La mulți ani români de pretutindeni! LA MULȚI ANI!

Gafa de proporți poate fi urmărită în materialul video de mai jos, de la minutul 27:10.

Publicată de Roxana Apetrea pe Duminică, 1 decembrie 2019

 

Citeste si   VIDEO Alexandru Rafila a rămas fără aer în timp ce prezenta programul pe Sănătate al PSD, în sala în care a leșinat Marcel Ciolacu

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ