Share

„Gaițele”- spectacol teatral care dă de gândit, la Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi

Una dintre cele mai valoroase comedii ale dramaturgiei contemporane românești, Gaițele” sau „Cuibul de viespi” – cum se intitula la începutul anilor ’30, un text de mare forță dramatică care degajă o energie uriasă, se joacă pe scena Teatrului National „Vasile Alecsandri”  din Iaşi, joi, 23 ianuarie 2020, începând cu orele 19:00.

Citeste si   CERINȚELE minime ale unui LAPTOP de GAMING

„Gaițele” este o comedie, fără îndoială, însă este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit. Personajele principale din această piesă, și din spectacolul teatrului, au reacții dramatice, explozive, enorme, provocate de acțiuni minime, sau adeseori complet neprovocate.

Alexandru Kirițescu este mult sub-apreciatul autor al textului „Gaițele”, una din cele mai moderne și mai provocatoare piese de teatru din repertoriul nostru, un text aflat la porțile absurdului, în care legile nescrise ale dramaturgiei clasice – legi aproape fizice, ale acțiunii și reacțiunii – sunt atacate fin și totodată extrem de curajos de către dramaturg.

Citeste si   CERINȚELE minime ale unui LAPTOP de GAMING

O satiră socială, cum însuși autorul ei o numea, în care m-am străduit, cu adevăr și mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

Un spectacol pe care nu puteți și nu aveti voie să-l ratați, care nu poate să nu provoace râsul sau, cel puțin, de la care nu poți ieși fără a avea cel puțin zâmbete pe buze.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ