Share

Cei mai buni autori şi cele mai bune creaţii literare vor primi distincţii din partea Uniunii Scriitorilor din România (USR) – filiala Iaşi, în cadrul unei gale care va avea loc pe 10 noiembrie.

Consilierii locali au aprobat bugetul necesar manifestării, contravaloarea premiilor ridicându-se la suma de 10.000 de lei.

În ultimii 17 ani, Primăria Municipiului Iaşi a fost partenerul USR – filiala Iaşi în acordarea acestor premii, promovând astfel valorile culturale ieşene şi contribuind la consolidarea tradiţiei acestui eveniment.

Citeste si   Peste 10 persoane din PODU ILOAIEI sunt audiate într-un DOSAR PENAL de TULBURARE a ORDINII și liniștii PUBLICE

Premiile Filialelor USR se acordă de către jurii compuse din trei membri titulari ai USR, aleşi pentru un mandat de un an de către Comitetele de Filială.

În acest an, juriul este format din: Elvira Sorohan – scriitor, critic literar; Marius Chelaru – scriitor, critic literar; Antonio Patras – scriitor, critic literar.
În anul 2016 au fost înregistrate la secretariatul USR Filiala Iaşi un număr de 64 de volume.
Înfiinţată la 28 februarie 1949, Uniunea Scriitorilor din Româniafiliala Iaşi a reuşit, de-a lungul celor 68 de ani de existență, să atragă în rândurile sale un număr de 277 de membri.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

Ca o recunoaştere a valorii scriitorilor Filialei Iaşi a USR, încă de la înfiinţare au fost acordate premii, iar din 1970 acestea au devenit anuale.
Titularizările şi ceremonia de acordare a premiilor vor avea loc pe 10 noiembrie, de la ora 13.00, la sediul USR din Iaşi – Sala „Mihai Ursachi”, str. Grigore Ureche nr.7.

Citeste si   3.353 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ