Share

Ieri, 13 septembrie, Opera Națională Română a închis stagiunea estivală a anului 2020 cu un spectacol extraordinar de gala la care a participat renumita mezzosoprană Ruxandra Donose. Aceasta a fost acompaniată de Orchestra Operei Naționale Române Iași, dirijată de maestrul Alessandru Cedrone.

Artista Ruxandra Donose a interpretat, de-a lungul carierei sale, mai multe roluri celebre în piese precum “Carmen” de George Bizet sau “La damnation de Faust” de Hector Berlioz. Este cunoscută, de asemenea și pentru rolurile de mezzosoprană în travestit din opere precum “Nunta lui Figaro” sau “Idomeneo”.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

Artista este celebră pentru că a concertat pe marile scene ale lumii și a colaborat cu orchestre de top. A lucrat împreună cu Filarmonica din Viena, din Berlin, din Munchen, Los Angeles, Chicago și multe altele. Celebra mezzosoprană a aniversat 30 de ani de carieră internațională și a interpretat diverse arii de operă din mai multe epoci, de la Vivaldi, Mozart, Rossini, Bizet și alții.

“Încheiem stagiunea estivală cu această gala extraordinară. Mezzosoprana Ruxandra Donose aniversează alături de noi 30 de ani de activitate pe marile scene internaționale ale lumii. Iată că astă seară este alături de noi în încheierea acestui periplu estival al nostru în care am avut și am prezentat publicului 17 spectacole timp de aproape două luni. Stagiunea din toamnă începe în octombrie și vom vedea exact repertoriul pe care îl vom putea oferi în funcție de următoarele norme sanitare pe care le vom primi.

Seara aceasta este foarte importantă pentru noi, pentru că ne-am dorit de mult timp să o avem invitată pe celebra mezzosoprană Ruxandra Donose. Timpul dumneaei nu i-a permis să vină să joace sau chiar să pregătească o premieră. Fiind atât de solicitată pe marile scene ale lumii, nu am putut până acum să o avem alături de noi dar iată că este un mare eveniment pentru noi, dar și pentru ea. “ a declarat Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române Iași.

Câteva dintre ariile interpretate de mezzosoprana Ruxandra Donose pot fi găsite mai jos, sau pe pagina de YouTube a ziarului Bună Dimineața Iași.

Citeste si   ADMINISTRATORII de firme vor fi OBLIGAȚI să urmeze cursuri de ANTREPRENORIAT dacă nu au studii ECONOMICE


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ