Share

În perioada 25 februarie – 25 martie 2020 se desfăşoară înscrierile la Gala Societăţii Civile, competiţie care împlineste anul acesta 18 ani

Asociaţii, fundaţii, grupuri de initiativă sau persoane fizice cu iniţiativă civică, pot înscrie proiecte de activism social la cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Socieţătii Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Competiţia este structurată în patru categorii şi 16 secţiuni după cum urmează: Categoria A: Educaţie, Învăţământ, Cercetare, Artă şi Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic şi Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistenţă socială, Protecţia mediului, Dezvoltare economică şi socială;

Categoria B: Proiecte şi campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret;

Categoria C: Programe, Initiaţive Cetăţenesti şi Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D // Premii Speciale: Premiul Special Organizaţia NEW ENTRY şi Premiul Special pentru INOVAŢIE.

Citeste si   1.509 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

În secţiunea Initiative Cetăţeneşti, vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiţiei de către grupuri de iniţiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secţiunea Premiul Special Organizaţia NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societăţii Civile de către organizaţiile care au cel mult 3 ani de la înfiinţare (ianuarie 2017).

Campanii de comunicare pe teme sociale este singura secţiune din cadrul competiţiei în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice

Sunt acceptate înscrieri şi din partea agenţiilor de comunicare, companiilor sau instituţiilor publice.

Înscrierea în competiţie se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societatii Civile, urmând paşii din Ghidul de înscriere. Pentru a accesa formularul de înscriere este necesară crearea unui cont pe site. După activare, utilizatorii trebuie să se logheze şi să acceseze secţiunea Competiţie – Înscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite înscrierea în competiţie.

Citeste si   Noi INTERVENȚII pentru deszăpezirea municipiului IAȘI

Lista proiectelor participante în competitie, va fi anunţată în data de 6 aprilie 2020, după validarea acestora de către echipa de organizare

Gala Societăţii Civile a premiat, în cele 17 ediţii de până acum, peste 740 de iniţiative cu un impact pozitiv asupra societăţii, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc în Romania şi în viitorul său.

În cadrul ediţiei 2019 a Galei Societăţii Civile, au fost înscrise în total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe şi 14 campanii de comunicare.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU

La ediţia din 2019, Marele Premiu al Galei Societatii Civile a fost acordat, pentru prima dată în istoria proiectului, unei iniţiative înscrise în sectiunea „Proiecte si campanii de Voluntariat”: Comunitatea de voluntari MagiCAMP, un proiect al Asociatiei MagiCAMP.

Anul acesta, Gala Societatii Civile se alatura proiectului Plasti Prix, creat de The Institute si Lidl Romania, trofeele ce vor fi oferite castigatorilor Galei Societatii Civile 2020 fiind realizate din plastic reciclat.

Despre Gala Societatii Civile

Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Initiata in anul 2002, Gala Societatii Civile are ca misiune recunoasterea tuturor initiativelor luate pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate, promovarea si premierea spiritului civic si a responsabilitatii sociale in Romania.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ