Share

30 de ani de activitate a organizației Star of Hope România

Gala Star of Hope România organizată la Iaşi în seara zilei de joi, 5 decembrie, la Hotel Internațional, a marchat împlinirea a 30 de ani de activitate a prestigioasei organizaţii caritabile

Evenimentul jubiliar i-a adus la Iaşi pe Excelența Sa Therese Hydén, ambasador al Suediei în România, Eric Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia și cetățean de onoare al Iașului, Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia, și Mikael Oscarsson, parlamentar suedez, susținător al proiectelor Star of Hope România, aceştia având o întrevedere de suflet în dimineaţa zilei de joi cu primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

În cadrul discuțiilor de la Palatul Roznovanu primarul Mihai Chirica a prezentat oaspeților câteva date relevante despre Iași, atât economice, cât și culturale și istorice, punând accent pe importanța educației și a serviciilor sociale în combaterea emigrației, mai ales din rândul persoanelor posibil victime ale grupurilor infracționale, precum și pe măsurile care trebuie luate atât la nivelul statului, cât și prin intervenția ONG-urilor de profil, nu doar la nivelul României, ci și la nivel european pentru prevenirea abandonului școlar și reducerea violenței în familie.

Citeste si   VINERI are loc o nouă ȘEDINȚĂ a Consiliului Local IAȘI! Vezi ce subiecte vor fi DISCUTATE

Edilul-șef a subliniat și importanța implicării mediului de afaceri în susținerea unor astfel de inițiative, precum și în creșterea calității vieții, care să determine întoarcerea românilor din Diaspora în țară. 

La ora prânzului, delegaţia suedeză condusă de ambasadorul Therese Hydén a vizitat Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități Star of Hope România din Iaşi, pentru ca de la ora 18.30, Hotelul Internaţional să găzduiască Gala Star of Hope România, evenimentul care va marca împlinirea a trei decenii de implicare în rezolvarea problemelor copiilor ce provin din medii defavorizate.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

Gala Star of Hope România este un eveniment caritabil în cadrul căruia se va încerca și colectarea de fonduri pentru burse de terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități care provin din mediile cele mai defavorizate. Din cei 85 de copii cu dizabilități care sunt asistați în Centrul Iași, pentru 25 copii nu se pot acoperi costurile de recuperare de către familiile prea sărace.

În toate centrele Star of Hope România sunt 200 de astfel de copii, costurile necesare fiind cuprinse între 100 și 1.000 de euro lunar, în funcție de problemele de sănătate și vârsta beneficiarilor

Până acum, organizația Star of Hope România a investit 15 milioane de euro în 12 comunități din România şi Chişinău, lucrând în beneficiul a 20.000 de copii și tineri cu dizabilități, copii rromi sau din medii defavorizate.

Citeste si   1.551 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Parteneri principali ai Galei Star of Hope România sunt Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități, F.O.N.S.S, Direcția de Asistență Comunitară Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Colegiul Richard Wurmbrand și Colegiul Tehnic I. C. Ștefănescu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ