Share

În cursul zilei de sâmbătă, 25 martie 2017, un părinte a trimis pe adresa redacției ziarpiatraneamt.ro, fotografii și filmări cu gândaci plimbându-se în salonul băiețelului său de câteva luni internat la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Mama băiețelului, terorizată de faptul că gândacii se plimbau prin pătuțul copilului, prin mâncare, prin întreg salonul, a solicitat externarea copilului.


CITEȘTE ȘI …

La sfârșitul lunii martie Piața Centrală din Piatra-Neamț ar putea fi redeschisă


Sunt imagini greu de digerat pentru un spital din secolul 21, pentru o secție de pediatrie unde copiii vin cu imunitate fragilă și pot fi oricând expuși infecțiilor nosocomiale transmise și prin intermediul gândacilor.

Citeste si   AlegeriLocale2020/ Ultima zi de campanie electorală; peste 100 de candidaţi în Bucureşti - la Primăria Generală şi primăriile de sector

În acest sens, am solicitat conducerii Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț un punct de vedere legat de acest caz.

Întrucât nu s-a intervenit de foarte mult timp cu lucrări de renovare, fostele conduceri ale spitalului fiind ocupate cu multe alte lucruri, mai puțin cu eliminarea gândacilor și igienizarea zonelor de unde aceștia proveneau, se pare că lucrările de renovare care se fac acum, deși trebuiau făcute de ani de zile, au deranjat cuiburile de gândaci care sălășluiau prin ungherele subsolului spitalului.

Citeste si   AlegeriLocale2020/ Ultima zi de campanie electorală; peste 100 de candidaţi în Bucureşti - la Primăria Generală şi primăriile de sector

Unele insecte au reușit să iasă prin gurile de scurgere sau de ventilație, în saloanele în care micuții sunt internați. Deoarece s-a prevăzut și acest lucru odată cu începerea renovării, încă de la începutul acestei săptămâni s-au demarat dezinsecții în cadrul Secției de Pediatrie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ