Share

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană consideră că seara de 19 decembrie este ‘una tragică pentru liniştea mondială’ şi că evenimentele care au avut loc la Berlin şi Ankara ‘nu vor rămâne fără urmări’.

“O seară tragică pentru liniştea şi ordinea mondială. Două atacuri sângeroase în două capitale importante. Tragedia din Aleppo nu poate justifica crima cu sânge rece. Ura nu poate opri un război. Atacul cu un camion la târgul de Crăciun din Berlin, ce seamănă izbitor cu atentatul de la Nisa, este o acţiune inumană. Asasinarea ambasadorului rus la Ankara seamănă izbitor – păstrând proporţiile şi luând contextul actual în calcul – cu asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand la Sarajevo în 1914”, a afirmat Geoană într-o postare pe Facebook.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Potrivit acestuia, marile puteri ale vremii, necunoscând interesele reale ale celeilalte părţi, ”au escaladat tragicul atentat până la dimensiunea unui conflict care a antrenat întreaga lume”.

“Vladimir Putin va dori să arate că statul rus îşi apăra cetăţenii, mai ales când este vorba despre un înalt demnitar. Atentatele de astăzi nu vor rămâne fără urmări. Din păcate, evenimentele tragice de astăzi vor avea urmări grave, iar România este, iarăşi, aproape de un conflict tot mai sângeros”, a mai menţionat fostul şef al diplomaţiei.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara într-un atac armat care a fost catalogat drept terorist de către Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, informează agenţiile de presă internaţionale, anunță Agerpres.

Tot luni seara un camion a intrat într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând cel puţin 9 morţi şi 50 de răniţi, transmite agenţia DPA, care citează responsabili ai poliţiei şi pompierilor.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ