Share

George Maior a anunţat că a cerut Comisiei de Control a SRI să îi audieze pe Liviu Dragnea și Victor Ponta

Maior a cerut SRI se gândească dacă la multiplele delegaţii privind interceptările ilegale, ofiţerii acoperiţi, incompatibili sau la presiuni asupra justiţiei trebuie să fie aduse dovezi şi să fie audiate şi alte persoane, precum Liviu Dragnea, şi Victor Ponta.

“Am cerut Comisiei să reflecteze serios dacă la multiplele alegaţii privind interceptări ilegale, ofiţeri acoperiţi, incompatibili, presiuni asupra justiţiei să se aducă dovezi şi să se audieze şi alte persoane, domnul Liviu Dragnea, Victor Ponta etc”, a spus George Maior, la finalul audierilor din Comisia SRI.

Citeste si   Iohannis, „siderat” de PSD: Este șocant! Veți fi răspunzători de moartea a zeci sau chiar a sute de români!

Ambasadorul a mai spus că la audieri a fost abordat şi subiectul protocoalelor secrete şi a susţinut necesitatea acestora

“În rest, am discutat foarte mult şi despre protocoale, de proceduri interne. Eu am susţinut necesitatea acestor protocoale, având în vedere etapa istorică prin care a trecut România. Am susţinut că Serviciul a fost întotdeauna în cadrul legii şi al Constituţiei şi că, până la urmă, puterea adevărului va prevala în faţa unor alegaţii şi chiar a unor calomnii care se mai spun”, a mai spus Maior.

Citeste si   Traian Băsescu, la Realitatea PLUS: „România este echipată cu tot sistemul legislativ pentru a face față și a lua măsuri în situație de pandemie sau de epidemie”

Cu privire la clarificarea unor aspecte privitoare la relaţia sa cu fostul şef ANI Horia Gorgescu, ambasadorul a afirmat: “Am spus că domnul Georgescu a fost un profesionist la ANI, dar că, din punct de vedere al SRI, SRI nu produce dosare, doar transmite informaţii şi că răspunderea acestor informaţii aparţine Agenţiei care le primeşte”.

Citeste si   Victor Ponta, alias „Dottore”, rămâne fără titlul de Doctor după ce instanța a decis că A PLAGIAT

George Maior a fost audiat aproximativ 4 ore în Comisia de control parlamentar a activităţii SRI, pentru a lămuri aspecte privitoare la activitatea sa din perioada în care a fost directorul SRI.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ