Share

Vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi în cursul zilei pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, în extremitatea de sud şi sub formă lapoviţă sau ploaie, informează ANM.

Vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros si în cursul zilei pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, în extremitatea de sud şi sub formă lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi nord-estice. În cea de a doua parte a intervalului, ninsorile se vor extinde treptat şi vor cuprinde Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi pe cea de sud-est a Transilvaniei, vor deveni moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, pe arii restrânse mai consistent, cu precădere în extremitatea de sud.

Excepţie va face zona litoralului, unde se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi viscolită şi vizibilitatea redusă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in sud si in est.

PROGNOZA METEO VINERI.

Citeste si   Informare ANAF cu privire la CONVENȚIA dintre ROMÂNIA și REPUBLICA PORTUGHEZĂ pentru evitarea dublei impuneri

Vremea se va răci accentuat, devenind geroasă ziua în vest, centru şi nord, iar noaptea în toată ţara. Cerul va fi înnorat, iar în cursul zilei temporar va ninge, pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelalte zone. În Dobrogea, Muntenia şi Moldova ninsorile vor fi local mai însemnate cantitativ, iar vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind şi spulberând zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

În cursul nopţii, aria ninsorilor va fi în restrângere, vor deveni în general slabe cantitativ, dar vântul, deşi va mai slăbi în intensitate, va mai avea intensificări în regiunile estice, unde va continua să viscolească şi să spulbere zăpada. Întensificări ale vântului se vor semnala şi în vestul şi sud-vestul teritoriului, însă la cote mai reduse şi numai pe arii restrânse în Oltenia, zăpada va fi spulberată. Spre dimineaţă. cerul va deveni variabil în partea de vest a teritoriului, unde vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 grade in centrul tarii si 0 grade pe litoral

Citeste si   Cercetați de polițiștii IEȘENI pentru FURT CALIFICAT

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ.

Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a tării, atât noaptea cât si ziua, astfel încât, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si -7 grade in nordul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări si local ninsori slabe, în jumătatea de nord-est a teritoriului si la munte. Vântul va continua să prezinte intensificări, dar la cote mult mai reduse fată de intervalul anterior, cu precădere în cursul zilei, în Moldova, Dobrogea, estul Bărăganului si în zona montană înaltă, unde va viscoli si spulbera zăpada. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase vor fi conditii de ceată, asociată cu depunere de chiciură.

TENDINȚA

DUMINICA – Desi valorile termice vor marca o crestere fată de ziua precedentă în vestul sud-vestul si nord-estul teritoriului, vremea se va mentine geroasă noaptea în toată tara, iar în cursul zilei, îndeosebi în centru si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade in estul Transilvaniei si -4 grade in Banat si Oltenia. Cerul va fi variabil, cu înnorări si ninsori slabe, pe arii relativ extinse, mai ales spre seară si noaptea, în regiunile vestice, centrale, nordice si estice. Vântul va avea intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, dar si în Moldova si pe litoral, cu precădere în cursul zilei, unde va viscoli si spulbera zăpada. Izolat, dimineata si noaptea, în zonele joase vor fi condisii de ceasă, asociată cu depunere de chiciură.

Citeste si   La alte TREI școli din județul IAȘI se suspendă CURSURILE organizate în modalitatea „față în față”

LUNI și MARȚI – Desi valorile termice vor marca o crestere, vremea se va mensine deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopsilor si al diminesilor în cea mai mare parte a tării. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicată în vest, centru, nord si în zona de munte, mai ales în prima parte a intervalului şi numai trecător în celelalte regiuni.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ