Share

Ger de îngheaţă pietrele, în multe zone din ţară. A fost cea mai rece noapte în România din această iarnă: s-au înregistrat minus 22 de grade la Întorsura Buzăului la ora 4 dimineață, a declarat meteorologul Florica Jurca de la ANM pentru Realitatea TV.

Nu este totuși cea mai rece noapte de 14 decembrie din istorie: recordul absolut a fost de minus 31 de grade, tot la Întorsura Buzăului.

La ora 6 dimineața, potrivit site-ului ANM se înregistrau minus 20 grade la Brașov și Întorsura Buzăului.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

În Miercurea Ciuc, la Făgăraş şi la Sfântu Gheorghe s-au înregistrat minus 19 grade. Avem de-a face, aşadar, cu cea mai rece noapte din acest sezon. În București au fost minus 7 grade.

Astăzi deşi valorile termice vor marca o creştere uşoară faţă de ieri, vremea se va menţine rece pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, îndeosebi dimineaţa.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales spre seară, când va ninge slab, local în regiunile nordice şi vestice, pe arii arii restrânse în centru şi numai izolat în regiunile sudice, unde vor fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă, ce ar putea favoriza formarea poleiului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi local în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Banatului.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

În Capitală, dimineata -7…-5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul valorii de -10 grade. Pe parcursul zilei vremea se va menţine rece pentru această dată, îndeosebi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ