Share

Un nou val de ger arctic a cuprins România: cea mai mică temperatură a fost atinsă la Întorsura Buzăului, minus 26 de grade. Meteorologii au emis o nouă avertizare COD GALBEN de ger puternic până sâmbătă dimineaţa. Mai ales nopţile sunt extrem de reci, cu temperaturi de până la minus 26 de grade Celsius.

Polul frigului în România, vineri dimineaţa, este Întorsura Buzăului, unde s-au atins minus 26 de grade, la ora 7 dimineaţa.

Alte temperaturi extrem de reduse s-au înregistrat la Miercurea Ciuc – minus 22 de grade şi Sf. Gheorghe – minus 21 grade.

După viscol, a venit din nou frigul siberian. Meteorologii de la ANM au emis o nouă avertizare COD GALBEN, de data asta de vreme deosebit de rece şi nopţi geroase.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă la ora 10 dimineaţa şi vizează 22 de judeţe din centrul şi sudul ţării.

COD GALBEN

Intervalul : 19 ianuarie, ora 12 – 21 ianuarie, ora 10
Zonele afectate : conform textului şi hărţii
Fenomene : vreme deosebit de rece, nopţi geroase;

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20/21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia şi Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra în general între -22 şi -14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative.

Notă: în partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie, local în Muntenia şi în Dobrogea vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spaţii restrânse zăpada depusă anterior va fi temporar spulberată.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ