Un ieșean a ajuns stare gravă la spital din cauza frigului

Numărul ieșenilor care ajung la spital cu hipotermie, continuă să crească. De la începutul sezonului rece, zeci de oameni fără adăpost sau cei care nu au posibilitatea de a-și încălzi locuința au fost aduși în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului ”Sfântul Spiridon” cu hipotermie ușoară sau severă.

Este și cazul unui ieșean, care a fost găsit înghețat de frig în casă. “La Unitatea de Primire Urgențe a fost adus un bărbat din județul Iași. Acesta prezenta hipotermie severă, fiind adus la spital de la domiciliu. Acesta a fost tratat și a fost internat în spital, fiind ținut sub atenta supraveghere medicală. În acest moment, pacientul are temperatura corporală normală”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic- șef UPU SMURD.

Reamintim că un om al străzii a decedat a decedat din cauza gerului.

Poliţiştii locali desfășoară zilnic acțiuni pentru transportarea persoanelor fără adăpost şi cazarea acestora în spaţiile special amenajate ale Primăriei Municipiului Iaşi. Din păcate însă, nu toți oamenii fără adăpost acceptă acest sprijin și aleg să doarmă în spații improvizate.

De altfel, ieşenii care doresc să vină în sprijinul polițiștilor locali, pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale la nr. de telefon 0232/232.099, atunci când observă persoane din categoria celor defavorizate, care se stau în scări de bloc sau în alte locații improvizate, pentru a fi dirijat un echipaj de poliție locală cu scopul conducerii acestora la Adăpostul de Noapte C. A. Rosetti.

LĂSAȚI UN MESAJ