Share

În cursul zilei de ieri,27.08.2020 (n.r.), președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost la Găinești pe drumul județean care leagă Mălini de Slatina. Drumul județean este modernizat de către Consiliu Județean Suceava și are 12,3 km lungime. Totodată, vor fi construite 4 poduri noi de 6 metri, 1 pod reabilitat și 29 de podețe.

„Această modernizare deschide zona spre dezvoltare turistică pentru că acest traseu Găinești-Slatina are un potențial turistic extraordinar”

„Suntem la Găinești pe drumul județean care leagă Mălini de Slatina și Găinești pe traseul care vine spre Mănăstirea Slatina. Acest drum județean care este modernizat de Consiliu Județean Suceava are 12,3 km lungime. Vor fi construite aici 4 poduri noi de 6 metri, 1 pod reabilitat și 29 de podețe. De asemenea lărgim drumul iar platforma drumului va avea 8 metri din care 6,5 m carosabil.

Este vorba despre 2 straturi de asfalt, de 2,5 km de ziduri de sprijin și peste 10 km de șanțuri. În această porțiune din păcate nu a fost modernizat de foarte mult timp. Această modernizare deschide zona spre dezvoltare turistică pentru că acest traseu Găinești-Slatina are un potențial turistic extraordinar. Totodată vreau să mulțumesc constructorului că s-a ținut de cuvânt pentru că lucrează, iar vremea este bună. Pe acest traseu s-a tras apă și canal și acum noi Consiliu Județean Suceava cu 5 milioane de euro de la Guvernul României finanțăm modernizarea acestui drum. Sunt peste 50 de drumuri laterale care vor fi racordate cu acea porțiune de 20 de m stânga, dreapta de la drumul principal, important pentru ca cei care vin de pe aceste drumuri să aibă confortul racordării la drumul județean din zonă.

Președintele a mai declarat că în această vară a lucrat și la modernizarea drumului de la Mălini spre Borca, modernizarea drumului spre Cornu Luncii spre Mălini iar procesul de modernizare a drumurilor județene din Suceava continuă.

Citeste si   APIA a început plățile pentru fermierii SUCEVENI care au fost afectați de SECETĂ

 

Nu doar aici avem șantiere, avem și la Boroaia, la Vulturești, Hârtop, Mucșenița, Rarău, la Pleșa Mănăstirea Humorului, la Horodniceni, la Satu Mare lângă Rădăuți și în multe alte locuri. Acum, când vremea ne permite noi tragem tare ca să câștigăm timp pentru că vine vremea rea și atunci va fi mai greu pentru constructori.”, a declarat Gheorghe Flutur.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ