Share

În cursul zilei de ieri(15.09.2020 n.r.), Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a fost prezent la noul pavilion format dintr-un tir compartimentat pentru terapie intensivă în incinta Spitalului Județean Suceava, secția de Boli Infecțioase.

Președintele a ținut să mulțumească donatorilor pentru această achiziție și totodată pentru efortul foarte mare depus.

Noul pavilion a fost pus în funcțiune chiar de ieri

 

„O veste bună astăzi la Spitalul Județean Suceava. Acest nou pavilion care este format dintr-un tir compartimentat pentru terapie intensivă. Este pus practic în funcțiune începând de astăzi. Această terapie intensivă a fost donată de Crucea Roșie, cu oameni de afaceri, cu Ștefan Mandachi. Vreau la fiecare în parte să le mulțumesc pentru acest efort foarte mare și bine venit pentru Spitalul Județean Suceava.

Noi am lipit acest tir de pavilionul de boli infecțioase, la capăt este un compartiment special care a făcut racordul cu pavilionul propriu-zis, apoi este un hol de legătură cu compartimentul de Boli Infecțioase. Sunt 12 paturi pregătite, au ventilatoare și toate dispozitivele medicale necesare pentru bolnavii covid. Este un mare sprijin pentru noi pentru că dorim să mutăm din spitalul nou de la etajul 6 toți cei care sunt la ATI cu covid.

Practic este un pas foarte mare de eliberare a Spitalului Nou de Covid pentru a reda spitalul sucevenilor care nu au Coronavirus și care au nevoie de tratament urgent. Implicarea a fost foarte mare a societății civile Crucea Roșie, implicarea a fost și a Consiliului Județean dar și a spitalului pentru că noi am  finanțat aceste dotări, este racordare la apă, canal, curent electric, au toate utilitățile inclusiv sistem de încălzire și dacă la 12 paturi mai adăugăm încă 9 paturi care se pregătesc a se amenaja aici în corpul de la boli infecțioase ceea ce înseamnă 21 de paturi la terapie intensivă.”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Citeste si   Dumitru NIMIȚEAN a reușit în mandatul 2016-2020 să INVESTEASCĂ în toate segmentele de INTERES pentru CETĂȚENI în localitatea Ciprian Porumbescu

Apelul președintelui a fost să fim prudenți în continuare în ceea ce privește măsurile de prevenție acestei pandemii și a ținut să mai mulțumească încă odată celor care au putut face posibilă această racordare a unui ATI necesar pentru eliberarea Spitalului Nou.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ