Share

În cursul zilei de azi, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur, împreună cu primarul Sucevei Ion Lungu, primarul de la Siret, Adrian Popoiu și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, Mariana Ioniță au avut o întâlnire la Siret unde s-a semnat primul contract care are ca subiect Autostrada A7 care leagă județul Suceava de București.

„Eu ca om al Sucevei și al Bucovinei, simt că un vis al vieții mele prinde contur”

„Este vorba despre trecerea de la 1 metru de autostradă la 101 km de autostradă care astăzi s-au parafat pe teritoriul județului nostru până la Pașcani. Acest lucru dă o altă perspectivă de dezvoltare a întregii zone a Bucovinei. Pornim de la Siret și orice primar, orice om care dorește  în viitor să se gândească ce îl așteaptă, trebuie să fie mai optimist și să spere că această legătură între Suceava și capitala României în următorii ani este posibilă pe un drum modern să faci 4-5 ore până la București. Asta înseamnă dezvoltare economică, însemnă întoarcerea tinerilor care să lucreze acasă, turism, punerea în valoare a acestei minunate zone cum spune doamna Ioniță „Unde este Ierusalimul neamului românesc, Putna”.

„Eu personal mă suflic, îmi iau cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă”

101 km sunt convins că după ce proiectanții se vor apuca de treabă, ne vor invita să ne consultăm asupra variantelor de traseu. Mă bucur că ați ales să aveți un punct întărit în Suceava, considerați că îl aveți în mine și în primarii noștri acest punct întărit și că ne vom implica foarte tare în rezolvarea acestei probleme.

Ieri, la Bistrița Năsăud premierul Orban anunța autostrada Nordului A14, este cealaltă autostradă care leagă Suceava de Vatra Dornei-Dej-Satu-Mare-Petea. Acolo suntem foarte avansați cu Ministerul Transporturilor și Compania de Autostrăzi pentru a parafa contractele de predare a centurilor ocolitoare către administrația locală.

Eu personal mă suflic, îmi iau cizme de cauciuc și vreau să fiu pus la treabă pe acest tronson de autostradă.”, a declarat Gheorghe Flutur

 

Gheorghe Flutur a mai declarat că cei din Consiliul Județean împreună cu primăriile și-au asumat responsabilitatea de a se implica personal în construcția pe bani europeni a centurilor ocolitoare.

Citeste si   Dumitri NIMIȚEAN a reușit în mandatul 2016-2020 să INVESTEASCĂ în toate segmentele de INTERES pentru CETĂȚENI în localitata Ciprian Porumbescu

 

Totodată președintele a mai declarat că aceste proiecte înseamnă dezvoltare și optimism pentru cei care așteaptă un viitor mai bun din județul Suceava, pentru că din păcate în ultimii 30 de ani Bucovina a fost ocolită de dezvoltarea infrastructurii mari.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ