Share

În cursul zilei de ieri(03.09.2020), Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost la Liteni, pe drumul care leagă Suceava de Dolhasca unde s-a declarat mulțumit pentru începerea modernizării drumului pe bani europeni.

„Suntem pe drumul județean care leagă Suceava de Dolhasca, mai exact la Liteni și vreau să vă spun că sunt mulțumit.

În sfârșit modernizăm pe bani europeni drumul județean. Oamenii de aici așteaptă ca această rută să fie modernizată. Se lărgește partea carosabilă la 8 m din care carosabilul propriu-zis 6,5 m și diferența acostament.

„Oamenii așteaptă demult acest drum și poate că unii nu mai aveau încredere”

Pe tronsonul de la Suceava spre Ipotești în zona Bosanci la Udești, Chilișeni, Stirbăț, Dolhasca și Liteni sunt puncte de lucru. Sunt 8 șantiere de lucru iar acum se lucrează la lărgirea carosabilului, se tasează. Avem pe acest drum 46 km, o investiție de 23 milioane de euro bani europeni. Sunt 6 poduri din care 1 nou, 71 de podețe și vreau să vă spun că pe această rută, acest drum județean deservește circa 55 mii de locuitori.

Oamenii așteaptă demult acest drum și poate că unii nu mai aveau încredere. Mi-aș fi dorit să îl începem mai repede, dar Ordonanța Guvernului PSD de acum 2 ani care a majorat salariul minim la firmele de construcții nu a dat și sursa de salarii și atunci Consiliul Județean Suceava a făcut un împrumut de 15 milioane de euro pentru ca acest drum să se construiască.

Acest drum se va intersecta undeva cu autostrada care săptămâna viitoare i se pecetluiește soarta Siret-Suceava-București și care va trece prin zona Liteni-Dolhasca cu intersecție la Pașcani.”

Gheorghe Flutur a mai declarat că această investiție este foarte importantă în infrastructura de autostrăzi și este convins că se vor crea multe locuri de muncă în zona autostrăzii.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 217.216  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

În următoarele zile Guvernul va semna contractele de proiectare, apoi va urma exproprierea și toată documentația, circa 2 ani de zile, ulterior să se poată începe construcția autostrăzii pe 4 benzi care să lege Suceava de București.

” Este un drum foarte important pentru noi deoarece sunt câteva localități cu număr de populație mare și este un drum foarte folosit. Totodată este un drum așteptat și suntem cu toții bucuroși că în sfârșit s-a început să se lucreze și într-un ritm foarte bun și sperăm ca într-o perioadă relativ scurtă să avem un drum așa cum îl așteptăm de foarte mult timp.” a declarat primarul din Liteni Tomiță Onisei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ