Share

În cursul zilei de ieri, președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a avut o întâlnire cu primarul de la Bilca, unde a discutat despre modernizarea de 22 de km de drum județean care leagă Rădăuțiul de Bilca spre Vicovul de Sus.

„Suntem la Bilca, alături de mine este primarul și stăm de vorbă pe drumul județean care leagă Rădăuțiul de Bilca spre Vicovul de Sus, drum care este în modernizare pe 22 de km un drum județean, 3 straturi de asfalt, este primul strat turnat de Bindăr, se fac și acostamente. O să cer constructorului să remedieze niște curbe unde siguranța de trafic trebuie să o mărim și atunci supralărgimile trebuie să fie corespunzătoare respectând bineînțeles proiectul.

Eu mă bucur că a ajuns și modernizarea acestui drum la Bilca pentru că este principala cale de acces cu Rădăuțiul. Pe de altă parte primarul de aici a fost mai harnic, a luat-o înainte și are peste 15 km de drumuri comunale și ulițe modernizate fie din bani proprii fie de la Agenția pentru Fonduri Rurale.

Președintele a mai declarat că Bilca este o comună care a avut multe proiecte în ultimii ani cu investiții multe și căminul cultural care intră în linie dreaptă la modernizare.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 119.683 de  cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

Recunoaște faptul că pentru următorul mandat a venit rândul să intrăm într-o nouă etapă pentru zona Bilca mai ales că se termină și centura Rădăuțiului. Totodată acest lucru ajută la locurile de muncă pentru tineri.

”E foarte bine că am dus apă, canal, e foarte bine că ne străduim să aducem gazul metan pe un proiect european”

E foarte bine că am dus apă, canal, e foarte bine că ne străduim să aducem gazul metan pe un proiect european, este un miliard de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale și am discutat cu primarul

de la Bilca și acest lucru. Trebuie să ne gândim cum îi facem pe tineri să nu mai plece sau să se întoarcă din străinătate în locuri de muncă.

Rădăuțiul devine un pol de atracție mai ales datorită inelului de centură în parteneriat cu comunele din jur să-și facă parcuri industriale pentru mici făbricuțe pentru diverși investitori. Forță de muncă este foarte multă aici, sper cât de repede să discutăm de deschiderea frontierei cu Ucraina și să avem accesul forței de muncă din Ucraina dacă nu ai forță de muncă românească noi am cerut acord cu Ucraina să putem aduce forță de muncă de acolo.

Cum alții ne iau nouă forța de muncă și noi trebuie să aducem din altă parte. Polonezii iau din Ucraina forță de muncă, sunt foarte mulți din Cernăuți care merg acolo. „

„Zona de graniță pe nordul României devine o zonă de dezvoltare economică reală”

„Bilca a fost și va fi probab

il o localitate mai tradițională ca și construcție, dar nu trebuie să uităm că și apa, canalul, modernizarea de drumuri sunt cele esențiale prin care noi încercăm să atragem acasă tineretul. O lucrare importantă, o lucrare de valoare mare, care odată ce  va fi terminată va fluidiza traficul și atunci cei care sunt doritori de a deschide o mică afacere vor avea posibilitate.

Bilca astăzi are 25 de km de apă, 13,9 km de canalizare funcționabil din 2009. Dacă avem și infrastructura necesară de drumuri atunci putem să vorbim că așteptăm să vină acasă tinerii noștri.”, a declarat  Zaharia Rusu primarul comunei Bilca.

De aceea în următorul mandat una dintre priorități și zona Rădăuțiului,se pretează cel mai bine gazul metan ca sursă alternativă de încălzire

Gheorghe Flutur a mai declarat că pe banii europeni se pot face investiții de la magistrală până la poarta omului. Acești bani lipseau în general la oameni, nu aveau să își aducă de la magistrală până la poartă conducta de gaz metan.

Citeste si   În perioada 17.09-24.09.2020 au fost efectuate 59 de CONTROALE și constatate 8 INFRACȚIUNI în cadrul comercializării materialului LEMNOS

De aceea programul pe care îl are legat de stoparea tăierilor de păduri nu se poate face decât dacă îi dai omului sursa alternativă de încălzire. În loc de lemne, gaze naturale. Bilca este o aglomerare rurală cu populație multă și atunci costurile vor fi mai mici pentru că se împart la mai mulți.

Citeste si   (P) Ioan STAN(PSD): „De ce v-ați temut domnule Flutur de această confruntare?”

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ