Share

În cursul zilei de ieri 07.09.2020, Președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur a fost prezent pe Drumul Național 18 Iacobeni-Cârlibaba-Borșa, unde s-a semnat recepția finală a lucrării de modernizare a drumului de către Mariana Ioniță, directorul general CNAIR.

„Suntem pe Drumul Național 18 Iacobeni-Cârlibaba-Borșa. Am curajul să spun că este una dintre cele mai frumoase zone și trasee turistice din România.

O zi foarte importantă pentru județul Suceava, se semnează în prezența directorului general a Companiei Naționale de Infrastructură și Autostrăzi, Mariana Ioniță recepția finală a acestui drum pe 40 de km de la Iacobeni până la granița cu județul Maramureș. O investiție care a ieșit excepțională.

„Promovăm în continuare această minunată zonă a Bucovinei pentru că în sfârșit avem un drum așa cum îl merită demult.”

Președintele a mai declarat că este o investiție care ajută să scurteze distanța dintre Suceava și granița cu Ungaria cu 100 km până la Petea, Satu Mare și de asemenea dorește ca în perioada următoare să facă o poartă de intrare la granița cu Maramureș împreună cu primarul de la Cârlibaba, Gabriel Danciu și să promoveze în continuare zona Bucovinei.

 Oamenii pot veni pe aici mult mai ușor și mai facil pe la Borșa să ajungă la Satu Mare și în graniță și apoi spre Budapesta-Viena, dar se deschide aici și o perspectivă de dezvoltare turistică excepțională pe zona Bistriței Aurii. Primarii de aici au făcut și ei eforturi foarte mari, există o infrastructură de cabane dezvoltată în această perioadă, există obiective turistice foarte frumoase.

Satul Ciocănești care a câștigat de atâtea ori acest titlu național, la muzeele care înseamnă tradiții și obiceiuri, la Festivalul Național al Păstrăvului și atâtea evenimente unice care pot fi petrecute de turiști în frumoasa Bucovină.

Doresc ca în perioada care urmează să facem o poartă de intrare împreună cu primarul Cârlibabei aici în granița cu Maramureș și sigur să promovăm în continuare această minunată zonă a Bucovinei pentru că în sfârșit avem un drum așa cum îl merită demult.”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Citeste si   (P)Gheorghe FLUTUR: „Este o deschidere și o scurtătură cu AVANTAJE excepționale pentru zona VATRA DORNEI, pentru TURISM”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ