Share

În cursul zilei de ieri, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost pe drumul județean care leagă orașul Câmpulung Moldovenesc de Rarău pentru a verifica stadiul lucrărilor. Acesta a plecat nemulțumit datorită faptului că lucrările sunt în întârziere și a solicitat constructorilor să tureze motoarele.

 

„Suntem pe drumul județean care leagă orașul Câmpulung Moldovenesc de Rarău, mai exact pe Izvorul Alb, drumul vechi spre cabana Rarău pe care îl modernizăm din fondurile Consiliului Județean Suceava.

Face legătura între Câmpulung și platoul munților Rarău, de la baza pârtiei de schi 7,7 km modernizare. Valoarea pe care o finanțează Consiliul Județean Suceava este de 5,1 milioane euro .

Spun toate acestea pentru că unul dintre marile obiective ale Consiliului Județean Suceava este legătura platoului Rarău cu orașul Câmpulung pentru a pune în valoare pârtia de schi și muntele Rarău. Din acest punct de vedere noi am început finanțarea de anul trecut, s-a pregătit patul drumului, acum se lucrează la ziduri de sprijin și am venit să le cer constructorilor să tureze motoarele, vreau mai mult.”

Ei s-au angajat că până la Schit vor face binder în această toamnă, ritmul este astăzi necorespunzător

„Eu sunt nemulțumit și vreau să își aducă mai mulți muncitori aici, pentru că zona este foarte circulată, sunt turiști și anul viitor vreau să finalizăm acest drum pentru că pregătim a 3 a cale spre platoul munților Rarău. Avem nevoie de acest drum ca de aer. Noi dorim ca de anul viitor să punem în valoare cu accesul din 3 părți, de pe Valea Bistriței de la Chiril, de la Pojorâta și de aici.”

Gheorghe Flutur a declarat în premieră faptul că pregătește un mare festival internațional al tineretului și anume „Stelele Rarăului”. Acest festival va dura 2-3 săptămâni.

Citeste si   (P) Ioan BALAN (PNL) – „Obiectivul PNL pentru BUCOVINA este ca în 4 ani să ducem standardul de VIAȚĂ al cetățenilor cât mai aproape de cel din UNIUNEA EUROPEANĂ”

„Pregătim un mare  festival internațional al tineretului „Stelele Rarăului” care să îl lansăm ca un UNTOLD al muntelui cu jocuri de lasere și tot ceea ce este mai frumos și mai spectaculos”

„Vrem să organizăm multe evenimente pe muntele Rarău, în special pentru tineri, pregătim un mare  festival internațional al tineretului „Stelele Rarăului” care să îl lansăm ca un Untold al muntelui cu jocuri de lasere și tot ceea ce este mai frumos și mai spectaculos cu zeci de mii de tineri care să vină aici. Va trebui să ne gândim la mai multe locuri de parcare, locuri pentru corturi, ca să asiste 2-3 săptămâni pe vară la concertele pe muntele Rarău.

Doresc aceste lucruri dar aveam o îngrijorare accesul pentru că dacă vedeți doar din Pojorâta accesul blochează Rarăul câteodată.

Este un proiect cu finanțare foarte mare care va scoate traficul greu din Câmpulung Moldovenesc.”

Gheorghe Flutur a mai declarat în premieră că astăzi va fi la Ministerul Transporturilor deoarece se pregătește ordonanța cu cedarea gestionării centurilor ocolitoare și Câmpulung va primi 135 milioane de euro pentru centura ocolitoare de la Podul Bucătar care să meargă spre pârtia de schi și care se termină la Pojorâta aproape de munții Adam și Eva.

„Nu are nici o legătură că peste o lună sunt alegeri. Am făcut pentru Câmpulung și nu numai, aceste lucruri de fiecare dată”

„Plec și cu niște nemulțumiri iar una dintre ele se referă la Apele Române care trebuie să își aloce mai mulți bani, sunt prea zgârciți și vreau să am discuții apăsate cu ei pentru regularizarea acestor pâraie care fac probleme și ei au obligația să găsească soluții de finanțare.

Mai solicit E-ON Electrica să găsească surse de finanțare pentru posturi de transformare pentru că s-au înmulțit consumatorii și la capăt de linie pâlpâie becul. Ei trebuie să investească mai mult în stații trafo pentru mărirea capacității și în aceste zone. Toate cred că se vor rezolva în perioada următoare dar cu insistența noastră.”, a declarat Gheorghe Flutur


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ