Share

În cursul zilei de ieri, 24.08.2020(n.r.), președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent pe drumul care leagă Vatra Dornei de Bilbor mai exact Glodu unde săptămâna viitoare se începe turnarea de 6 km de covor asfaltic în 2 straturi.

„Eu sper că acest sat să-și schimbe numele în perioada următoare pentru că nu o să mai fie glod”

Suntem pe drumul care leagă Vatra Dornei de Bilbor mai exact la Glodu. Eu sper că acest sat să-și schimbe numele în perioada următoare pentru că nu o să mai fie glod. Se modernizează drumul care vine de la Vatra Dornei spre Panaci.

Am făcut pe un proiect în primul meu mandat 22 de km de drum județean până la Glodu, acolo o să turnăm un strat de uzură în această toamnă deci dăm undă verde și pentru asta, dar suntem pe tronsonul de 6 km care sunt contractați pe un program de dezvoltare locală unde săptămâna viitoare se începe să se toarne 6 km de covor asfaltic în 2 straturi. Practic, noi ne apropiem aici de granița cu județul Harghita.

Am investit în primul proiect bani mulți pentru acel tronson de 22 de km, acum investim 3 milioane de euro pentru cei 6 km în acest proiect și o să ajunge în locul unde este construit un pod și urcăm spre pasul de la Bilbor. Acolo avem fonduri, va fi un proiect de 5,2 milioane de euro pe Programul Național de Dezvoltare Locală a Guvernului României. Un drum de 3,7 km cu 6 serpentine și este un drum cu 2,5 km de ziduri de sprijin, sunt 19 podețe care traversează această porțiune și în acest fel ajungem la limita dintre Suceava și Harghita, coborâm spre Toplița.

Dorința noastră este să scurtăm distanța dintre Vatra Dornei și Ardeal și către București pentru că se scurtează cu peste 100 km distanța Suceava-București pentru că nu mai ocolești nimic.

Președintele a mai declarat că trebuia mai repede și acest tronson să îl facă, dar primăria de la Panaci a avut o problemă cu terenurile.

Citeste si   Surprizele ALEGERILOR LOCALE la SUCEVA au venit din localitățile RĂDĂUȚI și SALCEA

În premieră Gheorghe Flutur a mai declarat că a depus un proiect pentru axa de anul viitor care leagă Glodu de Broșteni pe Neagra, pe 47,3 km. Acest drum județean va fi modernizat pe următorul exercițiu bugetar care leagă de DN17B, iar acest lucru înseamnă punerea în valoare a acestei zone izolate a județului Suceava.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 125.414 cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ