Share

În cursul zilei de ieri(17.09.n.r.) președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a fost prezent pe șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, mai exact în punctul care face legătura cu Gălănești-Putna.

Președintele s-a declarat mulțumit deoarece 86% din centură este finalizat, iar firmele care construiesc au făcut un progres foarte mare. Totodată și unul dintre cele 7 sensuri giratorii este finalizat și anume cel de la Horodnicu de Sus.

Stadiul fizic astăzi la Rădăuți:86% din centură este finalizată

„Aceste sens giratoriu, legătura cu șoseaua Gălănești Putna va fi finalizat foarte repede. Încă 4 sensuri sunt pregătite pentru asfaltare. S-a asfaltat o porțiune de 14 km din 16,7 și sunt foarte avansați cu lucrările de terasamente, mai au câteva exproprieri pentru mutarea unor conducte de gaz metan, dar situația a intrat în linie dreaptă și mă bucur foarte mult că și-au concentrat utilajele și așa cum au promis toate șansele sunt ca în această toamnă, în acest final de an Rădăuțiul să aibă inelul de centură ocolitoare funcțională.

Este un mare câștig. Dacă dau timpul înapoi și m-am uitat în agenda mea, am găsit poze din această zonă din 2010 cu Ministrul Radu Berceanu am venit aici la Rădăuți, când discutam la fața locului traseul pe unde să meargă șoseaua de centură a Rădăuțiului. Aceasta a devenit realitate, chiar dacă în 2012 noi am scos la licitație și s-a câștigat licitația, 6 ani nu s-a lucrat nimic și nu mai vreau să dau vina pe nimeni dar populația știe de ce.”, a declarat Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

Președintele a mai declarat că aceste lucrări au început în anul 2018, în acest an guvernul a alocat bani, iar săptămâna trecută au fost experți de la Comisia Europeană la Suceava deoarece această finanțare se face din bani europeni. Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că este foarte bucuros deoarece dela sfârșitul anului Rădăuțiul va avea o nouă perspectivă de dezvoltare.

 

 


Share
Citeste si   Gheorghe FLUTUR a anunțat că 91% din stadiul de EXECUTARE a ȘOSELEI de centură a municipiului RĂDĂUȚI este FINALIZATĂ: „Rădăuțiul așteaptă scoaterea de URGENȚĂ a traficului GREU”
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ