Share

Nu ameninț, dar vreau să spun că știu să lupt, mă lupt cu instituții grele ale statului, astfel încât această tentativă de mic dictator ce pare că începe să se contureze la conducerea Iașului nu mă va opri din ceea ce vreau să fac sau să spun! – Gheorghe Nichita

Războiul dintre Mihai Chirica și Gheorghe Nichita este departe de a se fi terminat  

Cel mai probabil, blocându-i accesul lui Gh Nichita la Tribuna Oficială a stadionului “Emil Alexandrescu”, Mihai Chirica a urmărit anumite reacții. Astfel de mutări au caracter de provocări. Dragostea și atașamentul lui Gheorghe Nichita față de fotbalul ieșean nu este un secret pentru nimeni.

Reacția acestuia este prin urmare una firească. Firească din punct de vedere uman. Nu și politic!

Chirica reușește să îi afecteze judecata și Nichita comite erori politice. Starea sa de enervare și-ar putea produce efectele chiar și sub aspect administrativ.

Oricum, reacția fostului edil, actual consilier al Președintelui Consiliului Județean al Iașului, este disproporționată. De natură să îl conducă ușor în ridicol, în derizoriu!


CITEȘTE ȘI …

Scurtă analiză. Gheorghe NICHITA revine în administrația publică locală. A acceptat un post la Consiliul Județean IAȘI


Asta, PARADOXAL, în condițiile în care Nichita, pe fond, are perfectă dreptate!

Gheorghe NichitaContinuă să mă surprindă actualul primar al Iașului, prin infantilismul, nepriceperea, imaturitatea politică și chiar administrativă de care dă dovadă.

Deși am avut o cu totul altă părere despre el și am avut încredere că ar putea ajunge într-o zi un bun primar, realitatea mi-a demonstrat doar contrariul.

M-am convins până acum că, în cazul său, frustrările pot domina rațiunea, că face greșeli puerile doar din dorința de a plăti polițe personale, că nu este și nu va fi niciodată un bărbat politic adevărat!

Ultima „năzbâtie” a „bărbatului” Chirica a avut loc la meciul de fotbal de ieri.

Cei care sunteți pasionați de acest sport știți cu siguranță că, ieri, CSM Poli Iași a avut meci acasă cu ASA Tg. Mureș; a fost un meci important pentru ca echipa noastră, echipa Iașului, să își mențină prima poziție în play-out.

Chirica nu e iubitor de fotbal, el joacă doar minifotbal

Cu toate acestea și în ciuda imenselor presiuni pe care le-a pus pe echipă de când e primar, ieri a decis să meargă să vadă și el un meci pe un teren mare.

Din păcate, eu nu am avut cum să ajung, a trebuit să fiu la București și nu am putut să fiu alături de echipă, alături de jucători, să le transmit din energia bună de care au atâta nevoie.

În schimb, mi-au povestit, revoltați și dezgustați, cei care au fost la meci că toată tribuna oficială a fost ținută, la indicațiile lui Mihai Chirica, aproape goală; au stat acolo doar câțiva dintre oamenii agreați de Chirica și unii dintre cei care au grijă să îi culeagă, cu ardoare, scamele de pe haine.

Nu au fost mai mult de 10 persoane!

Agenții de la Poliția Locală și omul plantat de Chirica la intrare și-au permis, pe baza unei liste concepută de primar, să blocheze accesul în tribună unor microbiști veterani ai Clubului, unor oameni importanți ai Iașului, cum ar fi scriitorul Horia Zilieru, prof. univ. Cristian Dragomir, prof. univ. Mircea Rusu (cel mai vârstnic microbist al echipei ieșene), Seryl Talpalaru, fost inspector general al ISJ, precum și foști fotbaliști sau conducători ai clubului sau microbiști veterani, cum ar fi Pavel Hodea, Romeo Olteanu, Mircea Ursu (Bădia), Mituș Anton, Titus Dobre, Mihai Valeru, Ion Bădărău.

Am înțeles că pe această listă nu figurau nici Bucu, Romilă, Ciocîrlan, nici multe alte glorii ale fotbalului ieșean

Atât timp cât am fost președinte al Clubului, apoi președinte de onoare, dar și ca primar al municipiului Iași nu mi-am permis niciodată să opresc intrarea la tribuna oficială a celor care au slujit Clubul, a celor care fac onoare Iașului, oficialităților din mediul politic sau din administrație, chiar dacă, poate, unii îmi erau adversari sau chiar dușmani.

Am avut tot timpul respect pentru cei care veneau să susțină echipa indiferent de divizia în care juca, indiferent dacă a fost ploaie, soare sau vânt.

Ei sunt oamenii care transmit forță și energie jucătorilor și nu doar dacă stau la tribuna oficială, ci din orice loc al stadionului.

Înțeleg că tribuna oficială trebuie să fie un gest de recunoștință al clubului de fotbal, al conducerii clubului de fotbal, al Consiliului de Administrație și al Președintelui pentru cei care sunt oficialii meciului, pentru cei care sunt „mai-marii zilei”, dar în mod sigur și pentru cei care au jucat sau care au muncit pentru acest club în decursul timpului.

Mă întreb dacă Prunea s-ar fi simțit confortabil în momentul în care nu ar fi fost primit în tribuna oficială la Dinamo sau la alte echipe la care a jucat ani de zile

Experiența pe care o am, atât pozitivă, cât și negativă, mă fac să văd foarte clar că Mihai Chirica s-a abătut mult de la ceea ce ar trebui să fie un Primar, având un comportament nu de „șef de șantier”, așa cum le place multora să spună, ci de moșier.

Vreau să-i transmit lui Mihai Chirica faptul că interzicându-mi accesul la anumite evenimente sportive, culturale sau de altă natură, nu îmi va închide gura!

Nu ameninț, dar vreau să spun că știu să lupt, mă lupt cu instituții grele ale statului, astfel încât această tentativă de mic dictator ce pare că începe să se contureze la conducerea Iașului nu mă va opri din ceea ce vreau să fac sau să spun!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ