Share

După mai mult de un deceniu și nenumărate scandaluri de corupție, comuna ieșeană Ion Neculce nu reușește să scape de clanul Rusu – Văleanu 

Legăturile dintre familiile Rusu și Văleanu au fost de natură să creeze câteva dosare de corupție care au zguduit localitatea ieșeană Ion Neculce. Dar, ramificațiile acestor combinații cu puternic iz penal, nu au păstrat un caracter strict local, dimpotrivă rezultatele organelor de anchetă au arătat o implicare directă până la nivel județean.

Chiar și în momentul de față, în acționariatul firmei RAMADOAGRO SRL regăsim două nume care indică în continuare gradul de apropiere al două familii puternice în comuna Ion Neculce. Este vorba despre trei doamne:

Asociați/Acționari (Data actualizării 27-08-2018) 

CrtNumeFuncție%Aport părți sociale
1TOMA DOINA MIHAELAasociat51.86 %700
2VĂLEANU MARA IASMINAasociat33.33 %450
3RUSU MARIA PETRONELAasociat14.81 %200
Citeste si   Coronavirus. Topul județelor cu cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore

Persoanele în cauză au fost contactate pentru a ne oferi câteva puncte de vedere cu privire spre exemplu la natura contractelor pe care MIKAVET SRL și MIVADO-SERVCOM deținute de Toma le-au avut cu Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi.

Despre acționarii RAMADOAGRO SRL, natura relațiilor din cadrul Primăriei Ion Neculce, relațiile politice fundamentate pe interese economice și dosarele penale ale acestor personaje vom discuta detaliat în anchetele viitoare.

Gheorghe VĂLEANU are nevoie de PUBLICITATE 

Pentru aceste servicii de informare și publicitate a apelat la SC YXS AVALANA SRL. 

Firma aparține Adrianei MĂGUREANU, o apropiată a primarului VĂLEANU, care a mai câștigat și alte proiecte în Primăria Ion Neculce.

Pe 3 octombrie 2018, Adriana Măgureanu a primit un contract în valoare de 8403 RON în vederea prestării serviciilor de informare și publicitate pentru un proiect finanțat prin fonduri structurale.

Suma primită luna aceasta, octombrie, de Măgureanu din partea Primăriei Ion Neculce este infimă pe lângă cea primită în luna februarie, tot a acestui an. Este vorba despre un alt contract, de consultanță pentru care aceeași firmă YXS AVALANA SRL a primit 60,000 RON.

Citeste si   Raed Arafat, victima unui fake news: Vă recomand să aveți mare grijă

Mai exact, obiectul contractului din februarie a constat în prestarea de către YXS AVALANA SRL a serviciilor de consultanta la intocmirea cererii de finantare si anexelor, C+M, POR, Prioritatea 10.1 in acord cu Manualul de identitate vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020.

În sprijinul afirmației că Măgureanu este “o apropiată”, stă și contractul din data de 28-02-2017 al cărui obiect vizează prestarea de către aceeași YXS AVALANA SRL de servicii de consultanta la intocmirea cererii de finantare si a anexelor, C+M, POR, Prioritatea 3.1.

Valoarea contractului din 2017 a fost de 58,900 RON.

Despre YXS AVALANA SRL

În 2017, firma administrată de Adriana MĂGUREANU a realizat 1.696.849, cifră de afaceri cu un profit înregistrat de 973.802 RON. În firmă au figurat anul trecut 4 angajați.

Citeste si   Atac armat - 6 turiști francezi au fost împușcați

Principalul obiect de activitate al firmei ține de consultanta pentru afaceri si management.

În același an, 2017, YXS AVALANA SRL a avut 23 contracte publice în valoare de 961.887 ron.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ