Share

Ediția din acest an a Black Friday se apropie cu repeziciune, iar unii retaileri online au anunțat deja data la care va avea loc cel mai așteptat moment de shopping al anului. Libertatea vă prezintă un mic ghid de cumpărături pentru Black Friday 2017 astfel încât să nu întâmpinați probleme.

Verificați data evenimentului

Verificarea datei la care are loc Black Friday este primul lucru care trebuie făcut. Emag, cel mai mare retailer online din România, a anunțat deja că data pentru Black Friday este de 17 noiembrie. La alți retaileri data poate să varieze sau să nu fie o dată, ci un interval de zile. Spre exemplu, anul trecut Altex și Media Galaxy au avut un Black Friday de 30 de zile. Alți comercianți este posibil să nu aibe deloc reduceri.

Citeste si   STENOGRAME Cum comandau polițiștii "ciorbari" pizza. Șeful cerea acasă, la pachet

Nu cumpărați electronice sau electrocasnice în următoarele două săptămâni

In primul rând, dacă vânați produse cu preț redus nu trebuie să achiziționați produse electronice sau electrocasnice în următoarele două săptămâni.

Prețurile promoționale de Black Friday trebuie să fie mai mici decât cele din ultimele 30 de zile, conform Legii 650/2002, astfel că dacă vă doriți neapărat ceva, este posibil ca acestea să fie mult mai ieftine din data de 17 noiembrie.

Citeste si   Avocatul Poporului critică neinvitarea sa în dezbaterea pe legea 5G

Comparați prețurile la alte magazine

Dacă ați hotărât că vreți să achiziționați un produs de Black Friday, nu trebuie neapărat să îl achiziționați la prima promoție pe care ați pus ochii. Pe internet există mai multe comparatoare de prețuri, precum Compari.ro sau Price.ro, cu ajutorul cărora puteți vedea dacă alți comercianți au prețuri mai mici la același produs. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele de identificare ale bunurilor pe care doriți să îl cumpărați și puteți găsi oferte alternative.

Verificați condițiile de livrare

În cazul unei achiziții de produse de pe internet, ANPC recomandă utilizatorilor să verifice dacă retailerii informează corect asupra caracteristicilor produsului, despre condițiile de livrare sau modalitățile de plată. Astfel, puteți evita firmele-fantomă, care dispar cu banii fără a trimite produsele.

Citeste si   VIDEO Petrecere ilegală în Roman. Zeci de pensionari prezenți

Orice produs cumpărat online se poate returna în 14 zile

Consumatorii trebuie să știe că orice produs comandat online se poate returna în 14 zile dacă nu sunt mulțumiți de el, fără a fi nevoit să invoce vreun motiv.

În cazul returnării produsului, consumatorul îşi poate primi suma de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului, informeaza libertatea.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ