Share

 Un barbat de 51 de ani, din zona Radauti, bolnav de botulism, a fost internat de urgență la Spitalul Judetean Suceava

Pacientul a fost internat mai bine de o saptamana la Spitalul Municipal Radauti, dar pentru ca starea sa de sanatate s-a agravat a fost transferat la Suceava. Conform familiei barbatului, acesta s-ar fi imbolnavit dupa ce a consumat niste gogosari in otet.

Citeste si   Suceava: Incendiu la o hală de gater din Slatina; un scurtcircuit - cauza probabilă

In urma solicitarilor Spitalului Judetean, marti dimineata a fost adusa de la Bucuresti cantitatea necesara de ser antibotulinic pentru tratarea barbatului.

Botulismul este o afectiune rara, de o gravitate considerabila, cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, toxina care se numara printre cele mai puternice otravuri cunoscute.

Exista trei mari tipuri de botulism:
1. Botulismul transmis prin alimente. Bacteriile daunatoare traiesc si se inmultesc in mediile cu foarte putin oxigen, cum ar fi alimentele ambalate sub forma de conserva in cutii inchise;
2. Botulismul transmis prin rani. Daca bacteriile patrund intr-o rana pot cauza o infectie foarte periculoasa, urmata de producerea de toxina botulinica la nivelul plagii;
3. Botulismul infantil. Cea mai frecventa forma de botulism, care apare dupa ce bacteriile (Clostridium botulinum) se inmultesc in tractul gastro-intestinal al copiilor mici cu varste intre 6 saptamani si 6 luni.
Toate cele trei tipuri de botulism reprezinta urgente medicale deoarece pun viata in pericol.

Citeste si   842.300 de PERSOANE s-au programat pentru etapa a II-a de VACCINARE împotriva COVID -19

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ