Share

 

Fostul președinte al asociației gondolierilor din Veneția a declarat pentru AFP că noua măsură vă crește siguranța pasagerilor și manevrabilitatea bărcilor, dar și veniturile proprietarilor de vase, afectate grav de pandemia de coronavirus în ultimele luni, scrie RFI.

Deseori, greutatea celor 6 turiști, plus cea a gondolierului, depășea limita de construcție a bărcilor: 500 de kilograme, iar cazurile în care acestea iau apă la bord sunt tot mai frecvente.

„Din cauza turiştilor supraponderali, atunci când este plină, ambarcaţiunea se afundă şi ia apă. Să înaintezi cu mai mult de o jumătate de tonă mobilă la bord este periculos”, explică un responsabil local al gondolierilor, Raoul Roveratto, pentru cotidianul La Repubblica, citat de Agerpres.ro.

Citeste si   VIDEO – Cum sunt făcute conservele de ton – Imaginile filmate într-o fabrică – Mai mănânci după ce vezi asta?

De asemenea, gondolele mai mari, denumite “Da Parada”, vor pluti pe Canal Grande cu doar 12 persoane la bord, în loc de 14.

„Are legătură cu greutatea medie a unui turist dar şi cu faptul că apele de pe canale sunt din ce în ce mai agitate din cauza traficului bărcilor cu motor”, a explicat Roberto Luppi, fostul preşedinte al gondolierilor veneţieni. Acesta a subliniat că măsura adoptată de autorităţi nu are drept scop să crească veniturile gondolierilor ci să le uşureze munca prin facilitarea manevrabilităţii celebrelor bărci negre, oferind mai multă securitate clienţilor, potrivit Agerpres.ro.

Citeste si   3 cupluri din zodiac care se destramă în octombrie

Adoptat la începutul lunii în consiliul municipal, noul regulament dispune că doar cinci persoane, în loc de şase până acum, vor fi autorizate să urce la bordul unei gondole ‘da nolo’ (o ambarcaţiune tradiţională care poate fi închiriată în regim privat). De asemenea, în cazul ambarcaţiunilor de mari dimensiuni, denumite gondole ‘da parada’, un serviciu municipal care traversează Canal Grande, doar 12 persoane (în loc de 14 până acum) vor putea să urce la bord în acelaşi timp.

Citeste si   Horoscop 25 septembrie. Zodia care ajunge la sapă de lemn. Cheltuielile exagerate îi seacă bugetul

În prezent, în Veneția sunt licențiate 433 de gondole, dar numărul lor va crește la 440, mai anunță presa italiană, după ce Consiliul municipal a decis majorarea numărului de licențe acordate gondolierilor.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ