Share

Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova. După procesarea a peste 96% dintre procesele verbale, Igor Dodon este cotat cu mai mult de 55% – sau 819 821 dintre voturi. Numărul voturilor rămase nenumărate este insuficient pentru ca Maia Sandu să poată schimba scorul electoral.

Urmează ca Igor Dodon să își dea demisia din funcția de președinte al Partidului Socialiștilor și să-și dea demisia din funcția de deputat al Republicii Moldova.

Într-o conferință de presă susținută acum două ore, candidatul PSRM a îndemnat-o pe Maia Sandu să facă apel la calm în rândul cetățenilor.

Igor Dodon s-a născut pe 18 februarie 1975, Sadova, raionul Călărași. Este economist de meserie, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al economiei și comerțului din 2006 până în 2009. Este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

În paralel cu activitatea de bază, în perioada anilor 1997–2005, Igor Dodon lucrează în activitatea pedagogică. Astfel, el deține funcțiile de lector asistent la Academia de Studii Economice din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), lector superior la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), Institutul Internațional de Management (Catedra de Finanțe) și Universitatea de Stat din Moldova. Igor Dodon este și membru al Comisiilor la examenul de licență în cadrul ULIM și IMI.

Mai multe pe: deschide.md

Iată mesajul transmis de noul Preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon

 “Stimati cetateni,

La depasirea cifrei de 820 de mii de voturi in favoarea mea, ceea ce constituie circa 51% din total, putem declara, neoficial, ca eu am invins in aceasta campanie prezidentiala.

Desigur ca datele oficiale vor fi prezentate de CEC abia mine, insa pur matematic, scorul este evident pentru toata lumea. La fel cum este evident si decalajul dintre candidati.

Vreau sa le multumesc inca o data tuturor cetatenilor care m-au sustinut. Eu voi respecta promisiunile mele. Voi fi un presedinte si al celor care nu au votat pentru mine. Voi fi un presedinte al intregului popor moldovenesc.

Vreau sa ma adresez concurentei mele, doamnei Maia Sandu, si sa o felicit pentru un rezultat foarte bun.

A fost o campanie grea, cu declaratii dure din ambele parti. Dar asa sunt alegerile. Cind batalia electorala trece, trebuie sa revenim la normalitate. Si sa demonstram respect reciproc.
Sper ca doamna Sandu va fi de acord cu aceasta abordare.

Acum este important sa ne calmam noi, sa calmam oamenii nostri, sa linistim spiritele in societate.
Noi ambii suntem constienti de responsabilitatea care ne revine de acum incolo.

Cetatenii au demonstrat azi ca Moldova are viitor.”


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ