Share

Asociația ”Glasul Vieții” activează încă din anul 2012, când a fost înființată la inițiativa părintelui Dan Damaschin. De-a lungul timpului, organizația a derulat o multitudine de  proiecte sociale în județul Iași cu scopul de a aduce un strop de speranță și un zâmbet pe buze comunității.

Proiectului ”Grăuntele de muștar” ajunge la a 13-a ediție și începe pe 20 iulie

Numele campaniei umanitare este inspirat din zicala „Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință” pe care o regăsim în Sfânta Scriptură.

Scopul acestuia este de a aduce un ”grăunte” de speranță în parcursul educațional al copiilor ieșeni.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

7000 de copii vor beneficia de această campanie

În fiecare an, campania are ca scop echiparea copiilor din medii defavorizate pentru noul an școlar. Fiecare persoană care dorește să doneze poate alege un copil de pe lista asociației și poate dona 205 lei pentru a-l îmbrăca din cap până în picioare.

Pentru a dona orice sumă de bani acestei campanii puteți intra pe pagina oficială a asociației. După ce introduceți suma dorită aveți opțiunea de a dona o singură dată sau puteți alege o modalitate de donare recurentă. Asta înseamnă că în fiecare lună va fi retrasă din contul dumneavoastră suma de bani pe care ați introdus-o. Totuși, această  opțiune poate fi dezactivată oricând.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de rechizite, haine și mâncare

O problemă importantă în acest an o constituie posibilitatea de a relua orele din luna septembrie în mediul online. Părintele Dan Damaschin a declarat faptul că nu toți copiii din mediul rural dispun de condițiile necesare pentru a face acest pas. Mulți dintre ei nu au posibilitatea de a se conecta la intrnet sau nu dispun de materialele necesare desfășurării acestor cursuri.

Contactat de reporterii ziarului „Bună Dimineața, Iași” părintele Dan Damaschin, a declarat:

Ediția din acest an va începe pe 20 iulie. Sunt așteptați toți cei care doresc să dea o mână de ajutor copiilor aflați în nevoie. În acest an, ca și în anii trecuți, vom cumpăra încălțămite și haine de o foarte bună calitate ca cei mici să poată merge la școală fără a duce lipsă de nimic. Sperăm că din septembrie copilașii vor putea merge din nou la școală și nu va fi cazul să continuăm orele în mediul online.

Foarte mulți dintre ei ar fi privați de educație pentru că nu există condiții pentru desfășurarea acestor ore. O mare parte dintre copii nici nu au internet acasă sau dispozitivele necesare. Considerăm că o educație de calitate este necesară pentru acești copii dar credem că dezvoltarea acestora ca persoane nu se oprește aici”.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ