Share

Poliţiştii ieşeni au deschis un dosar penal pentru sex cu minori, după ce un copil de 13 ani, aflat într-un centru de plasament din Iaşi, ar fi fost ademenit cu bani şi abuzat de către un tânăr care locuia, de asemenea, într-un centru social.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi au sesizat poliţiştii după ce un copil de 13 ani le-a spus asistenţilor sociali că a fost abuzat sexual.

Citeste si   Rezultate dezastruoase pentru Camelia GAVRILĂ și Maricel POPA! Se cere DEMISIA celor doi

Faptele ar fi avut loc în 4 octombrie, când băiatul de 13 ani, internat într-un centru de plasament din Iaşi, a fost ademenit de un tânăr de 24 de ani şi el aflat într-un centru social al DGASPC. Cele două clădiri se află la o distanţă de câteva zeci de metri una de alta.

Tânărul de 24 de ani locuia în centrul social, după ce până la 18 ani fusese în grija statului.

“Este vorba despre un tânăr de 24 de ani, beneficiar al unor servicii sociale la Centrul Multifuncţional al DGASPC Iaşi, care este angajat în muncă şi care locuia în acest centru.

În urmă cu câteva săptămâni, într-o seară, acesta a abordat un beneficiar al Centrului de Plasament, care contra unei sume de bani, există această suspiciune că ar fi oferit favoruri sexuale către acest tânăr în vârstă de 24 de ani”, a declarat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Iaşi, tânărul de 24 de ani nu mai locuieşte în centrul social, ci la o gazdă din municipiul Iaşi, iar copilul de 13 ani este consiliat de către psihologi.

Citeste si   Mihai CHIRICA a obținut un nou MANDAT la PRIMĂRIA municipiului IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ