Share

La întrebarea jurnaliștilor de la green-report.ro “Folosirea apei de la robinet cum vi se pare ca alternativă?”, primarul Iașului a oferit următorul răspuns:

 “Mi s-ar părea o variantă bună în condiţiile în care putem gestiona şi calitatea ei, dar din păcate nu o gestionăm, din motive de lipsă de profesionalism pe de o parte, iar pe de altă parte – din cauza costurilor. Este greu să gestionezi o apă 100% potabilă. Aţi făcut o verificare să vedeţi cum gestionează ei calitatea apei? Eu personal n-am încredere în reţeaua publică. Eu nu-mi las copiii să bea de la chiuvetă, pentru că eu ştiu ce-i pe conducte. Acum câţiva ani, a fost o avarie la priza Chiriţa, unde este staţia de tratare, şi au folosit o conductă abandonată de ani de zile, care fusese folosită de oamenii din zona pentru dejecţii, conductă care avea în ea şobolani morţi de ani şi ani de zile. Aia e crimă cu premeditare”


CITEȘTE ȘI …

Mihai Chirica: “Mărim cuantumul amenzilor pentru nerespectarea colectării selective a deșeurilor”


După reacția aproape intantanee a comunității locale, Primarul Iașului a întors-o ca la Ploiești: „Acum beau chiar și eu apă de la chiuvetă, fără niciun fel de problemă”

„Era o comparație dintre cum exista sistemul acum 10 ani înainte să intrăm ca membru cu drepturi depline în UE și cum este acum. Acum 10 ani puteai să ai situații în care din greșeală să te trezești cu conținuturi exagerate de clor sau chiar și cu șobolani în rețelele care nu erau încă ultilizate, iar acum avem unul dintre cele mai performante sisteme din Moldova. Acum 10 ani, cine ar fi îndrăznit să lase copiii să bea? Pe când, acum, implementarea ne-a dus într-o situație mult mai bună”, a declarat Chirica.


Share
Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ