Share

Practic, prin PNRR, Guvernul a acordat mandat Ministerului Fondurilor Europene pentru a desfăşura procedurile de negociere cu instituțiile europene.

Termenul fixat pentru elaborarea primului draft al planului în care sunt stabilite domeniile prioritare de investiţii ale României pentru ieşirea din criză, relansarea economică şi creşterea capacităţii de rezilienţă este luna octombrie, pentru ca apoi negocierile să se deruleze până în aprilie 2021, în vederea emiterii deciziei Comisiei Europene de aprobare a planului naţional.

Citeste si   VIDEO Adrian Severin, exclusiv, la Realitatea PLUS: George Maior este ambasadorul Statului Paralel. Cum a acționat împotriva unui președinte

Proiectele de investiţii publice aferente domeniilor care se finanţează în cadrul PNRR trebuie să respecte cumulativ o serie de condiţii, inclusiv să contribuie la ameliorarea stării economice şi la creşterea capacităţii de rezilienţă a României. Totodată, trebuie să fie proiecte mature, cu un grad avansat de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice şi cu angajamente ferme din partea beneficiarilor finali de încheiere a contractelor de achiziţie publică sau a contractelor sectoriale, după caz, până la sfârşitul anului 2022 pentru minimum 70% din valoarea alocată sub formă de grant şi, respectiv, la sfârşitul anului 2023, pentru restul valorii alocate sub formă de grant, potrivit bursa.ro.

Citeste si   Nicușor Dan a depus sesizările de pe site-ul BucureștiUmilit.ro la Primăria Capitalei

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ