Share

Guvernul a aprobat măsurile privind modificarea Codului fiscal, începând cu 1 ianuarie 2018.

Prin aceste modificări urmează să fie redus impozitul pe venit de la 16 la 10 procente, 37,25% ar urma să fie contribuțiile sociale pe care le vor plăti tot angajații, 2,25% contribuția asiguratorie va rămâne în sarcina angajatorului, urmează să se plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri de către companiile care au în momentul de față cifra de afaceri până într-un milion de euro, iar deducerile fiscale vor fi și ele majorate.

Citeste si   Petre Roman, după ce a fost ales pe lista Gabrielei Firea: Nu m-am văzut, în campanie, nici cu ea, nici cu ceilalți de pe lista de consilieri

Premierul Mihai Tudose a spus la începutul şedinţei din Guvern, că este „o inflamare excesivă” a opiniei publice, el susţinând că măsurile privind externalizarea profitului „au inflamat nişte multinaţionale”.

„Pe ordinea de zi sunt măsuri de modificare a Codului fiscal. Ca să nu fiu secretos, vă spun părerea mea despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu e vorba despre trecerea contribuţiilor. Guvernul doreşte să introducă nişte măsuri foarte ferme pentru a opri externalizarea profiturilor”, spune Mihai Tudose.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ