Share

Coreea de Nord a interzis malayesienilor aflaţi pe teritoriu nord-coreean să părăsească ţara, ca urmare a asasinării lui Kim Jong-nam, infromează BBC.

KCNA, agenţia de presă de stat nord-coreeană, a declarat că interdicţia va fi valabilă până când: „incidentul din Malaysia (n.r. asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean) va fi soluţionat.“
Confrom declaraţiilor oficiale această interdicţie are caracter temporar şi are ca scop protejarea cetăţenilor nord-coreeni din Malayesia, informează Reuters.

Citeste si   Tenis: Nicolae Frunză şi Bogdan Pavel au pierdut în sferturile turneului de la Curtea de Argeş (ITF)

Ministrul de externe nord-coorean a anunţat ambasada malayesiană de la Phenian de motivele acestei măsuri şi a declarat că speră ca totul să se rezolve cât mai repede pentru a putea continua legătura diplomatică dintre cele două ţări, conform KCNA.

Kim Jong-Nam, care critica dinastia la putere de la Phenian, a murit după ce a fost agresat pe aeroportul din Kuala Lumpur de două femei care i-au aplicat pe faţă substanţa toxică VX, inclusă de ONU în categoria armelor de distrugere în masă.
Citeste si   ONU: Marea Britanie, Franţa şi Germania susţin menţinerea eliminării sancţiunilor impuse Iranului după 20 septembrie

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ