Share

“Evaluam posibilitatea ca pentru fiecare telesalariat sa se acorde un sprijin financiar de 2500 de lei pentru achizitionarea echipamentelor de tehnologie. Suma i se acorda prin AJOFM angajatorilor care au stat de interprinderi, pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca pe perioada starii de urgenta si de alerta”, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citeste si   Guvernul adoptă astăzi rectificarea bugetară şi prelungirea STĂRII DE ALERTĂ cu 30 de zile. Ce alte măsuri sunt pe ordinea de zi

Aceeași ordonanță de urgență ar putea să cuprindă și măsuri menite să încurajeze angajarea muncitorilor zilieri sau sezonieri.

“Ne gândim la acoperirea unui procent de 35% din remunerația cuvenită celor care lucrează în activități de tip zilieri, în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa. Bonusul se acordă lunar, prin intermediul zilierilor care desfășoară activități nu mai puțin de patru ore pe zi . Pentru cei care desfășoară activități sezoniere, avem în vedere acordarea unui sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate”, a anunțat Violeta Alexandru.

Citeste si   Tatăl Loredanei Groza candidează la alegerile locale

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ