Share

Simona Halep şi-a făcut un program destul de bizar pentru începutul noului sezon! Deşi la jumătatea lunii decembrie îşi va muta locul de antrenament în Australia, acasă la antrenorul Darren Cahill, numărul 4 mondial nu s-a înscris la niciunul dintre turneele australiene care preced primul Grand Slam al anului 2017.

Simona pierde 185 de puncte din cauză că nu merge la Sydney

Halep va juca doar la Shenzhen (China, 2-8 ianuarie) înainte de Australian Open (16-29 ianuarie), conform listelor publicate de organizatorii turneelor WTA! În mod normal, după aventura din China, fanii o aşteptau pe Simona la Sydney, turneu la care constănţeanca a făcut semifinale în 2016 (6-7, 6-4, 3-6 cu Svetlana Kuzneţova). Halep îşi va lua însă o săptămână de pauză, în perioada 9-15 ianuarie, care o va costa şi 185 de puncte în clasamentul mondial.

Schimbare radicălă de planuri: în 2016, Halep s-a înscris la ambele turnee de pregătire din Australia, în 2017 nu va juca la niciunul

Simona gândeşte total diferit asaltul pentru Grand Slam-ul de la Australian Open, ţinând cont că strategia din 2016 a implicat înscrierea la ambele turnee pregătitoare australiene: Brisbane în prima săptămână şi Sydney în a doua săptămână a anului. Din cauza unor probleme de ordin fizic, ea a mai evoluat doar la Sydney, lucru care nu se va mai întâmpla în 2017. Singura posibilitate ar fi ca Halep să solicite un wild-card, dar această variantă este foarte puţin probabilă.

Kerber, Radwanska, Cibulkova, dar şi Begu vor juca la Sydney

În schimb, în oraşul din ţara cangurilor o vom putea vedea pe românca Irina Begu (29 WTA), dar şi-au anunţat prezenţa şi alte jucătoare importante precum Angelique Kerber (Germania, 1 WTA), Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA), Dominika Cibulkova (Slovacia, 5 WTA), Karolina Pliskova (Cehia, 6 WTA) sau Petra Kvitova (Cehia, 11 WTA). La ediţia din 2017, organizatorii turneului de la Sydney pun la dispoziţie premii în valoare totală de 710.900 de dolari.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ